-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijoje užregistruotas trečias per savaitę bandymas padegti mečetę

Švedijos policija ketvirtadienį ieškojo mažiausiai vieno įtariamojo po numanomo mečetės padegimo, kuris yra jau trečias toks incidentas per pastarąją savaitę.
Policija įvykio vietoje
Policija įvykio vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Švedija Islamas

„Kažkas metė į tą pastatą padegamąją bombą – Molotovo kokteilį“, – Upsalos miesto policijos atstovas Torstenas Hemlinas sakė Švedijos naujienų agentūrai TT, pridūręs, kad rytų Švedijoje esanti mečetė neužsiliepsnojo.

„Jie taip pat užrašė vulgarių rasistinių žodžių“, – pažymėjo pareigūnas, pridūręs, kad išpuolio metu žmonių mečetėje nebuvo.

Ketvirtojo didžiausiojo šalies miesto Upsalos policija gavo pranešimą iš praeivių, kurie esą matė, kaip vienas vyras metė į mečetę degantį daiktą apie 4 val. 30 min. Grinvičo (6 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Šitas nusikaltimas apibrėžtas kaip mėginimas įvykdyti padegimą, vandalizmas ir neapykantos kurstymas

„Šitas nusikaltimas apibrėžtas kaip mėginimas įvykdyti padegimą, vandalizmas ir neapykantos kurstymas“, – sakoma policijos pranešime, kuriame prašoma liudininkų pagalbos.

Ketvirtadienio ataka įvykdyta praėjus vos trims dienoms nuo vėlų vakarą kilusio gaisro mečetėje Esliovo mieste pietų Švedijoje. Policija įtaria, kad tas pastatas irgi buvo padegtas.

Pirmąją Kalėdų dieną penki žmonės buvo sužeisti, kai Molotovo kokteilis buvo įmestas per langą į mečetę Eskilstiunos mieste į rytus nuo sostinės Stokholmo.

Kairiųjų pažiūrų premjeras Stefanas Loefvenas pareiškė, kad tas išpuolis per Kalėdas buvo „neapykantos kupino smurto“ prasiveržimas, pridūręs, kad Švedija „niekada toleruos tokio pobūdžio nusikaltimų“.

Kaip rašo antirasistinis žurnalas „Expo“, praėjusiais metais Švedijoje būta daugiau negu 12 išpuolių prieš mečetes.

Tai vyksta Švedijoje suintensyvėjus debatams dėl imigracijos ir prieglobsčio ieškančių žmonių integracijos tradiciškai pakančioje Šiaurės šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius