Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos opozicijos vadovė atsistatydino dėl įtariamų ryšių su ultradešiniaisiais

Švedijos pagrindinės opozicinės partijos vadovė Anna Kinberg Batra penktadienį pranešė pasitraukianti iš pareigų. Anksčiau ji pasiūlė savo opoziciniam aljansui priimti paramą iš ultradešiniųjų, pasisakančių prieš imigrantus.
Anna Kinberg Batra
Anna Kinberg Batra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Kinberg Batra jau daug mėnesių buvo kritikuojama savo pačios Nuosaikiųjų partijoje, kuriuos populiarumas visuomenėje pastaruoju metu smuko.

Iš partijos vadovo posto ji pasitraukė likus metams iki visuotinių rinkimų. Lieka neaišku, kas perims partijos vairą.

„Galiu priimti kritiką, toks mano darbas. Bet nemanau, kad rinkėjams, abejojantiems Nuosaikiųjų partija, mes šioje situacijoje padarysime įspūdį“, – sakė ji žurnalistams Stokholme.

47 metų A.Kinberg Batros užduotis buvo pasiekti, kad jos vadovaujamas centro dešiniųjų aljansas, kuriam priklauso Nuosaikiųjų, Centro, Krikščionių demokratų ir Liberalų partijos, laimėtų 2018 metų rugsėjo mėnesį įvyksiančius rinkimus.

Dėl švedų nepasitenkinimo imigracija, nusikalstamumu ir saugumo padėtimi pastaraisiais metais visuomenės parama Švedijos demokratų partijai didėjo.

Birželio mėnesį atlikta visuomenės apklausa parodė, kad Nuosaikiųjų partija populiarumu nusileidžia antiimigracinei Švedijos demokratų partijai.

Pagrindinės politinės jėgos iki šiol šalinosi Demokratų partijos dėl jos neonacistinių ištakų, bet apklausa rodė, kad ši partija pagal populiaruma buvo antra.

Dėl švedų nepasitenkinimo imigracija, nusikalstamumu ir saugumo padėtimi pastaraisiais metais visuomenės parama Švedijos demokratų partijai didėjo.

Pirmą kartą į parlamentą ji pateko 2010 metais, surinkusi 5,7 proc. rinkėjų balsų, o 2014 metų rinkimuose juos palaikė jau 13 proc. balsavusiųjų.

Sausio mėnesį A.Kinberg Batra nusprendė atsisakyti ilgai gyvavusių nuostatų ir pradėti bendradarbiavimą su Švedijos demokratais, siekiant nuversti socialdemokratų premjero Stefano Loefveno mažumos vyriausybę.

„Tai buvo teisingas žingsnis. Dėl nieko nesigailiu“, – pareiškė A.Kingberg Batra žurnalistams, atsakydama į klausimą, ar nesigaili dėl savo sprendimo, kuris suskaldė opozicijos Aljansą.

„Sunkumų keliančių problemų sprendimas taip pat reiškia, kad teks priimti kelis smūgius“, – pareiškė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius