-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos piliečiui pateikti kaltinimai bendrininkavimu 2015-ųjų Paryžiaus atakose

Prancūzijos antiterorizmo teisėjai pirmadienį pareiškė kaltinimus vienam sirų kilmės Švedijos piliečiui dėl bendrininkavimo 2015-ųjų Paryžiaus atakose, kurios pareikalavo 130 gyvybių.
Belgijos policija
Belgijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sirų kilmės Švedijos pilietis Osama Krayemas nuo 2016-ųjų balandžio buvo laikomas Belgijoje. Prancūzų teisėsaugos prašymu vienai dienai jis buvo išduotas Paryžiui.

Jam taip pat pareikšti kaltinimai pasikėsinimu nužudyti.

Tyrėjai įtaria, kad 25 metų vyras suvaidino svarbiausią vaidmenį džihadistų kuopelėje, 2015-aisiais surengusioje atakas Paryžiuje, o 2016-aisiais – 32 gyvybes nusinešusius sprogdinimus Briuselyje. Už abu išpuolius atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

O.Krayemas įtariamas nupirkęs krepšius, kurie buvo panaudoti per Briuselio atakas; stebėjimo kameros šį vyrą ir Khalidą El Bakraoui užfiksavo likus vos kelioms minutėms iki vieno iš sprogimų. Abu jie nešėsi didžiules kuprines. Visgi O.Krayemui savo mirtininko atakos užbaigti nepavyko.

Kaip ir kiti jo kuopelės nariai, O.Krayemas po 2014 metų išvyko į Siriją, o metais vėliau, tikriausiai apsimetęs migrantu, grįžo į Europą.

2016-ųjų balandį jis buvo areštuotas Briuselyje. Tebėra neaišku, koks buvo O.Krayemo vaidmuo tose atakose. Keliskart Belgijoje apklaustas vyras neigė, kad kaip nors prisidėjo prie Paryžiaus atakų ar sprogstamųjų įrenginių gamybos.

O.Krayemo DNR pėdsakų buvo rasta keliose slėptuvėse Belgijoje, kuriomis naudojosi Paryžiaus atakų vykdytojai, taip pat ir vietoje, kur buvo gaminami sprogmenys, panaudoti per tuos išpuolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius