Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos premjeras izoliuojasi po galimo kontakto su virusu

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas ketvirtadienį sakė, kad izoliavosi vienam jo aplinkos žmogui susitikus su asmeniu, kuriam buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19.
Stefanas Lofvenas
Stefanas Lofvenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Lofvenas socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad izoliavosi drauge su žmona, dirbs iš namų ir bandys kuo greičiau pasidaryti testą.

„Tai vienintelis atsakingas dalykas, kurį galima padaryti šioje situacijoje“, – sakė premjeras.

Jis taip pat pažymėjo, kad „įvykiai sparčiai plėtojasi bloga kryptimi“.

„Užsikrečia daugiau žmonių. Daugiau žmonių miršta. Situacija rimta“, – sakė jis.

S.Lofvenas nurodė, kad neturėjo tiesioginių kontaktų su užsikrėtusiuoju, bet tokių kontaktų turėjo žmogus jo aplinkoje. Nors pastarajam testai užsikrėtimo neparodė, premjeras sakė nusprendęs paklausyti gydytojo patarimo ir izoliuotis.

10,3 mln. gyventojų turinčioje šalyje mirus daugiau kaip 5 tūkst. žmonių, nuo liepos iki spalio vidurio užsikrėtimo ir mirties atvejų buvo užregistruojama mažiau.

Tačiau pastaruoju metu per parą nustatomų užsikrėtimo atvejų skaičius vėl smarkiai išaugo, o pastarosiomis dienomis sparčiau ėmė augti ir mirčių skaičius.

Trečiadienį Švedija pranešė apie 28 naujus mirties atvejus, susijusius su COVID-19. Ketvirtadienį bendras mirties atvejų skaičius tikriausiai peržengs 6 tūkst. ribą.

Kaimyninėje Danijoje, kur užsikrėtimo atvejų taip pat daugėja, premjerė Mette Frederiksen izoliavosi, kai koronavirusas testais buvo nustatytas teisingumo ministrui.

Pradinio premjerės testo atsakymas buvo neigiamas, bet jos ministrų kabinetas trečiadienį vakare sakė, kad ji liks izoliacijoje iki antro testo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius