Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Švedijos premjeras susitiks su Vokietijos ir Šiaurės Europos šalių vadovais 

Švedijos ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas (Ulfas Kristersonas) pirmadienį pareiškė, kad Šiaurės Europos ir Baltijos šalių bendradarbiavimas šiuo metu yra glaudesnis nei kada nors anksčiau, o jį skatina didėjančios grėsmės saugumui iš Rusijos pusės po jos invazijos į Ukrainą.
Ulfas Kristerssonas
Ulfas Kristerssonas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

U. Kisterssonas pirmadienį Stokholme surengs susitikimą su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu) ir Šiaurės Europos šalių ministrais pirmininkais. 

„Nors savo kaimynus mes jau seniai vertiname, nepakankamai įvertinome konkretaus, operatyvinio bendradarbiavimo svarbą“, – Švedijos verslo laikraščiui „Dagens Industri“ rašė U. Kristerssonas.

„Jei norite gero bendradarbiavimo, turite susitikti, pažinti vieni kitus ir ieškoti platesnių bendrų sąjungų – tiek NATO, tiek Europos Sąjungoje“, – rašė U. Kristerssonas.

Švedija prie gynybos aljanso prisijungė kovą, o Suomija – 2023-ųjų balandį. NATO plėtra buvo didelis smūgis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, po Maskvos įsiveržimo į Ukrainą prasidėjus didžiausiems saugumo kraštovaizdžio pokyčiams nuo Šaltojo karo.  

Baltijos jūra dabar yra beveik apsupta NATO šalių, o tai stiprina Aljansą strategiškai svarbiame regione. 

Švedijos vyriausybės vadovas sakė, kad pastarosiomis savaitėmis jis surengė keletą susitikimų su kolegomis iš regiono ir „aptarė jiems ir Švedijai svarbius klausimus: gynybą, miškininkystę, klimatą, migraciją, nusikalstamumą ir Rusijos keliamas grėsmes saugumui“.

U. Kristerssonas sakė, kad svarbiausi klausimai per susitikimą su O. Scholzu, Danijos, Norvegijos, Suomijos ir Islandijos ministrais pirmininkais bus saugumo politika ir liepą Vašingtone vyksiantis NATO viršūnių susitikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius