Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedų naikintuvai netoli sienos palydėjo du rusų bombonešius

Švedijos naikintuvai ketvirtadienį palydėjo du rusų bombonešius, skridusius tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros netoli Švedijos sienos, pranešė švedų kariškiai.
Bombonešis „Tu-22M“
Bombonešis „Tu-22M“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vakarų ir Rusijos santykiai pagedo dėl Maskvos vaidmens Ukrainos konflikte ir Krymo aneksijos, prie įtampos palaikymo prisideda ir rusų karinio aktyvumo stiprėjimas Baltijos regione ir Šiaurės Atlante.

Švedija, kuri nėra NATO narė, pranešė, kad jos karo lėktuvai lydėjo du bombonešius Tu-22M, NATO klasifikacijoje vadinamus „Backfire“, skridusius švedų salos Elando link, į pietus nuo Stokholmo.

„Jie (naikintuvai) buvo pakelti, kad identifikuotų tuos orlaivius, pasakytų jiems: Ei, mes jus matome“, – sakė Švedijos kariškių atstovas Jesperas Tengrothas.

Rusijai nepatinka glaudesni Švedijos ir NATO santykiai, ypač kai NATO gegužės pradžioje Šiaurės jūroje surengė didžiausias povandeninių laivų pratybas, į kurias pirmą kartą buvo pakviesta ir Švedija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius