Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šveicarija atsisakė planų paremti JT susitarimą dėl migracijos

Šveicarijos vyriausybė trečiadienį atsisakė savo planų paremti Jungtinių Tautų susitarimą dėl migracijos, šalies parlamentarams panorus tarti lemiamą žodį šiuo klausimu.
Šveicarijos vėliava
Šveicarijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinės Valstijos, kelios Europos valstybės, Izraelis ir Australija jau pareiškusios, kad nepritars šiam paktui, kuriuo siekiama skatinti teisėtą migraciją ir geriau valdyti migrantų srautus.

Susitarimo tekstui po pusantrų metų trukusių derybų buvo pritarta liepą, o kitą mėnesį ruošiamasi jį patvirtinti per susirinkimą Maroko mieste Marakeše.

„Šveicarija nedalyvaus tarpvyriausybinėje konferencijoje, skirtoje formaliam pasaulinio susitarimui patvirtinti“, – pažymima Federalinės tarybos, šalies vykdomosios valdžios pagrindinio organo, pareiškime.

Spalio 10-ąją Bernas paskelbė, kad pritars susitarimui, bet tuo pačiu išsakė abejonių dėl jo būtinybės, nes Šveicarija esą ir taip laikosi JT rekomendacijų.

Vėliau į šias diskusijas įsikišo parlamentas, pareikalavęs, kad įstatymų leidėjams būtų suteiktas lemiamas žodis dėl sprendimo, ar pritarti paktui.

„Federalinė taryba mano, kad Jungtinių Tautų pasaulinis susitarimas dėl migracijos atitinka Šveicarijos interesus, – priduriama minėtame pareiškime. – Tačiau Federalinė taryba norėtų atidėti savo sprendimo priėmimą vėlesniam laikui, kai užsibaigs diskusijos parlamente.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius