Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarija blokavo dar devynių ukrainiečių sąskaitas, tarp jų – ir V.Janukovyčiaus sūnaus

Šveicarija, kuri vadovavo spaudimui blokuoti Ukrainos nušalintojo lyderio Viktoro Janukovyčiaus ir kitų turtą, įšaldė dar devynių asmenų, tarp jų – vieno V.Janukovyčiaus sūnaus, sąskaitas.
Šveicarijos frankai
Šveicarijos frankai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šveicarų pareigūnai, kurie praėjusį mėnesį nurodė įšaldyti V.Janukovyčiaus, jo sūnaus, anglių magnato Oleksandro ir dar 18 ukrainiečių turtą, vėlai pirmadienį paskelbė įsakymą išplėsti įšaldymą.

Tarp devynių „naujokų“ yra buvusio lyderio sūnus, parlamentaras Viktoras ir buvusio premjero Mykolos Azarovo sūnus Oleksijus.

Naujajame sąraše taip pat yra Ukrainos buvęs saugumo vadovas Oleksandras Jakymenka, V.Janukovyčiaus Regionų partijos figūra ir buvusio Ukrainos generalinio prokuroro sūnus Artiomas Pšonka.

Į sąrašą dar įtraukti du buvę vyriausybės nariai, du buvę prezidento patarėjai ir vienas verslininkas.

Šveicarų pareigūnai atsisakė nurodyti, kokios sumos įšaldomos, ir sakė, kad perduos tuos pinigus Ukrainai, jei bus nuspręsta, kad jų kilmė yra neteisėta.

Tačiau kad taip nutiktų, V.Janukovyčius ir kiti į sąrašą įtraukti asmenys turės būti teisiami ir pripažinti kaltais dėl korupcijos.

Šveicarija pasižadėjo glaudžiai bendradarbiauti su naująja Ukrainos valdžia ir padėti jai išsiaiškinti galbūt šešėlinio turto kilmę.

Dabartiniai Ukrainos lyderiai kaltiną V.Janukovyčių ir jo šalininkus išvežus iš šalies milijardus dolerių, kai valstybės ekonomika atsidūrė prie bankroto slenksčio.

Ukrainiečius sukrėtė prabanga, kurią jie pamatė V.Janukovyčiaus sodyboje, atvertoje visiems norintiems ją apžiūrėti, kai jis paspruko į Rusiją.

Europos Sąjunga, kuriai nepriklauso nei Šveicarija, nei Ukraina, V.Janukovyčiaus ir jo aplinkos turtus įšaldė sekdama Šveicarijos ir Lichtenšteino pavyzdžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius