Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarija nori priešraketinės gynybos kompleksų iš Prancūzijos, Izraelio arba JAV

Šveicarija trims valstybėms – Prancūzijai, Izraeliui ir JAV – nusiuntė užklausas dėl priešraketinės gynybos kompleksų pirkimo ir pasiūlymus tikisi gauti kitų metų pavasarį, sakoma Federalinio ginkluotės pirkimo biuro pranešime, kuris pirmadienį buvo paskelbtas Šveicarijos vyriausybės interneto svetainėje.
Šveicarijos vėliava
Šveicarija nori priešraketinės gynybos kompleksų iš Prancūzijos, Izraelio arba JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šveicarija trijų šalių vyriausybėms nusiuntė pirmąsias užklausas dėl kompleksų „žemė-oras“ pirkimo ir tikisi pasiūlymus iš jų gauti iki 2019 metų kovo pabaigos“, – sakoma dokumente.

Jame pabrėžiama, kad užklausos nusiųstos trims kandidatėms: „Europos konsorciumui „Eurosam“ dėl komplekso SAMP-T, izraeliečių kompanijai „Rafael“ dėl priešraketinės sistemos „Kelah David“ ir amerikiečių karinės pramonės kompanijai „Raytheon“ dėl priešraketinio komplekso „Patriot“.

Šveicarijos pareigūnai tikisi, kad kompanijų atsakymuose bus tokių duomenų, kaip „kompleksų galimybės, materialinio techninio išlaikymo kaštai, informacija ir pasiūlymai dėl Šveicarijos ir šalies, kuri parduos kompleksus, bendradarbiavimo, duomenys apie galimą kompensavimo susitarimo sudarymą, sandorio ekonominio efektyvumo vertinimas ir analizė“.

Remdamasi iš šių trijų kompanijų gautais duomenimis ir jų palyginimu Šveicarija ketina išsirinkti priešraketinės gynybos kompleksų tiekėją ir 2019 metų vasarą pradėti bandymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius