-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 30 /17:30

Šveicarijoje – balsavimas dėl „aplinkai kenkiančių“ imigrantų apribojimo

Šveicarų rinkėjai tvirtai atmetė tris sekmadienio referendumams pateiktus klausimus: raginimą smarkiai apriboti imigraciją aplinkos apsaugojimo vardan, pasiūlymą panaikinti mokestines lengvatas turtingiems užsieniečiams ir pasiūlymą nurodyti centriniam bankui padidinti savo aukso atsargas.
Referendumas Šveicarijoje
Referendumas Šveicarijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugumos iš 26 šalies kantonų rezultatai rodo, kad rinkėjai kategoriškai atmetė vadinamąją „Ecopop“ iniciatyvą, pagal kurią buvo raginama apriboti imigraciją, kad sumažėtų urbanistinis spaudimas šios Alpių valstybės idiliškam kraštovaizdžiui.

Pradiniai visos šalies rezultatai rodo, kad 73 proc. rinkėjų atmetė „Ecopop“.

Šveicarijoje yra 5 729 milijonieriai ir milijardieriai su užsienietiškais pasais, kurie bendrai kasmet sumoka maždaug milijardą Šveicarijos frankų (830 mln. eurų) mokesčių.

Tuo tarpu 61,6 proc. rinkėjų atmetė raginimą panaikinti specialias mokestines lengvatas turtingiems užsieniečiams, kurie gyvena, bet nedirba Šveicarijoje, o 76,8 proc. rinkėjų atmetė bandymą priversti centrinį banką padidinti savo aukso atsargas iki mažiausiai 20-ies proc. jo avuarų.

Šveicarijoje yra 5 729 milijonieriai ir milijardieriai su užsienietiškais pasais, kurie bendrai kasmet sumoka maždaug milijardą Šveicarijos frankų (830 mln. eurų) mokesčių.

Šveicarai sekmadienį balsavo vos dvi valandas, bet dauguma rinkėjų jau buvo atidavę savo balsus paštu.

Dėl minėtų pasiūlymų referendumuose buvo sprendžiama pagal garsiąją Šveicarijos tiesioginės demokratijos formą.

Nors sekmadienio balsavimas nepakeis šios turtingos Europos valstybės politikos, per vasario mėnesio referendumą buvo priimta iniciatyva įvesti imigracijos iš Europos Sąjungos, kuriai Šveicarija nepriklauso, kvotas. Tai daugelį užklupo netikėtai ir sukėlė maišatį Šveicarijos santykių su ES srityje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius