Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šveicarijoje per traukinio avariją sužeista 16 žmonių

Šveicarijoje istorinio garvežio traukiamas keleivinis sąstatas šeštadienio vakarą rėžėsi į stovinčią specialiąją geležinkelio mašiną į pietus nuo Ciuricho miesto, o per šią avariją buvo sužeisti 16 žmonių, pranešė policija.
Šveicarijos policija
Šveicarijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vintažiniame XIX amžiaus traukinyje, važiavusiame į Ciurichą, buvo iš viso 56 keleiviai, kai jis sudužo šeštadienį po 23 val. vietos (sekmadienio vidurnakčio Lietuvos) laiku, sakoma Ciuricho policijos pranešime.

Traukinys, kelionę pradėjęs iš stoties vaizdingame Arto-Goldau slėnyje, buvo ką tik išvažiavęs iš Zilbrugo stoties, kai rėžėsi į stovintį ryškiai geltonos spalvos geležinkelio statybų vagoną, nurodė policija.

„Buvo sužeisti iš viso 16 žmonių, įskaitant du traukinio mašinistus“, – sakoma pranešime. Policija nurodė, kad dauguma nukentėjo lengvai, bet dviejų traumos buvo sunkesnės.

40 žmonių, kurie per šį incidentą nesusižeidė, buvo išvežti į Ciurichą priemiestiniu traukiniu ir specialiai užsakytu autobusu.

Policijos atstovas Stefanas Oberlinas sakė AFP, kad tą traukinį veikiausiai buvo išsinuomojusi viena privati grupė, šventusi gimtadienį.

Avarijos priežastis kol kas lieka neaiški, nurodė policija, pridūrusi, kad Šveicarijos transporto saugumo tyrimų valdyba (STSB) pradėjo tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius