Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijoje sprendimo dėl ekstradicijos laukiantis Polanskis dėkoja savo rėmėjams

Romanas Polanskis padėkojo žmonėms už palaikymo žinutes jam siekiant, kad Šveicarija neišduotų jo Jungtinėms Valstijoms, kuriose kino kūrėjui iškelta byla dėl 1977-aisiais turėtų neteisėtų lytinių santykių su nepilnamete.
Romanas Polanskis
Romanas Polanskis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šias žinutes atsiuntė mano kaimynai, žmonės iš įvairių vietovių Šveicarijoje ir už šalies ribų, iš viso pasaulio“, – rašo „Oskaro“ laureatas savo atvirame laiške, kuris paskelbtas prancūzų intelektualo Bernardo–Henri Levy interneto svetainėje.

„Norėčiau, kad jie visi žinotų, kaip tai padrąsina, kai įkalintas kameroje girdi žmonių balsų aidą ir matai jų solidarumą gaudamas rytinę korespondenciją“, – rašo R.Polanskis. Prancūzijos ir Lenkijos pilietybes turintis R.Polanskis Šveicarijoje buvo areštuotas rugsėjo 26 dieną pagal tarptautinį arešto orderį, kai atvyko į Ciurichą atsiimti kino apdovanojimo už viso gyvenimo pasiekimus.

Tokių klasika tapusių filmų kaip „Rozmari kūdikis“ ir „Kinų kvartalas“ kūrėjas šiuo metu laikomas namų arešto sąlygomis savo kalnų namelyje slidinėjimo kurorte Gštade .

Čia jis laukia sprendimo dėl išdavimo Jungtinėms Valstijoms, kur režisierius gali būti nuteistas kalėti už lytinius santykius su 13-mete 1977 metais.

76 metų R.Polanskis 1978-aisiais pabėgo iš Jungtinių Valstijų, nes manė, kad teisėjas jam gali skirti 50 metų kalėjimo, nors jis ir padarė kaltės pripažinimo pareiškimą.

Šveicarijos teisingumo ministerija nurodė, kad sprendimas dėl kino režisieriaus išdavimo Jungtinėms Valstijoms bus paskelbtas ateinančių metų pradžioje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius