Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 20 /11:52

Šveicarijoje susidūrė du traukiniai, yra sužeistų

Šveicarijos Rafco miestelyje penktadienio rytą susidūrė du traukiniai, o per šią avariją buvo sužeisti dešimtys žmonių, pranešė policija ir žiniasklaida.
Traukinių avarija Šveicarijoje
Traukinių avarija Šveicarijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šį rytą įvyko avarija; ji didelė, esama sužeistųjų“, – viena policijos atstovė sakė naujienų agentūrai AFP, nepateikdama daugiau detalių.

Greitasis tarpmiestinis traukinys apie 6 val. 45 min. vietos (7 val. 45 min. Lietuvos) laiku susidūrė su priemiestiniu traukiniu Rafco miestelio traukinių stotyje už maždaug 30 km į šiaurę nuo Ciuricho, netoli sienos su Vokietija.

Vieno iš traukinių lokomotyvas buvo sudaužytas, o keli vagonai nuvirto ant šono, matyti žiniasklaidos paskelbtose nuotraukose.

 

Į incidento vietą nuskubėjo greitosios pagalbos automobiliai, o traukinių eismas tarp Biulacho ir Šafhauzeno miestų buvo sustabdytas.

Vienas gelbėtojas dienraščiui „20Minutes“ sakė, kad per šią avariją buvo sužeisti apie 50 žmonių.

Greitasis traukinys iš Ciuricho privažiavo iš galo ir rėžėsi į mūsų traukinį. Tarpmiestinis traukinys nulėkė nuo bėgių, – sakė jaunuolis.

„Mobilizuotos visų regionų greitosios pagalbos tarnybos“, – pridūrė jis.

Tačiau vėlesniame Ciuricho kantono policijos pranešime minimi tik penki sužeistieji, iš kurių vieno būklė – sunki.

Priemiestiniu traukiniu važiavęs 18-metis pasakojo „20Minutes“, kad avarija įvyko traukiniui pradėjus važiuoti iš Rafco stoties į Šafhauzeną.

„Greitasis traukinys iš Ciuricho privažiavo iš galo ir rėžėsi į mūsų traukinį. Tarpmiestinis traukinys nulėkė nuo bėgių“, – sakė jaunuolis.

Abu sąstatai buvo „smarkokai apgadinti“, pridūrė jis, pabrėždamas, kad abiejų traukinių konduktoriai greitai evakavo keleivius.

Šveicarijoje susisiekimas traukiniais yra itin populiarus, o šalies geležinkelių tinklas giriamas dėl saugumo ir paslaugų kokybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius