-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos ir Prancūzijos Alpėse per savaitgalį žuvo keturi žmonės

Šveicarijos Alpėse savaitgalį žuvo trys slidininkai, o dar keturi asmenys buvo sužeisti per tris sniego griūtis, sekmadienį pranešė policija.
Šveicarijos Alpės
Šveicarijos Alpės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Be to, prancūzų pareigūnai informavo, kad Prancūzijos alpėse nukritęs nuo uolos žuvo 13 metų berniukas. Jo 10-metis brolis liko gyvas.

Sekmadienio popietę Šato d'ė mieste du šveicarų slidininkus didžiulė sniego lavina nubloškė į akmenuotą vietovę, pranešė centrinio Vo kantono policija.

Nelaimės vietoje žuvo 55 metų moteris, o jos 61 metų kompanjonas buvo sužeistas. Jis sraigtasparniu buvo nugabentas į ligoninę; policijos teigimu, jo gyvybei pavojus negresia.

Per kitą incidentą, įvykusį šeštadienį šalia Arolos kaimo pietiniame Šveicarijos Valė kantone, sniego lavina ant Ca kalno nubloškė keturis slidininkus.

Sraigtasparniu atvykusiems gelbėtojams pavyko iš po sniego išlaisvinti nukentėjusiuosius. Šveicarai buvo nuskraidinti į ligoninę.

Valė policija po incidento nurodė, kad visi keturi asmenys patyrė sužeidimų, tačiau sekmadienio rytą nuo sužalojimų mirė viena 40-metė.

Tuo tarpu Berno kantono policija informavo, kad šeštadienio vidurdienį Lauenene netoli Gštado miestelio sniego lavina nunešė du slidininkus.

Vienas iš vyrų, kurių amžius ir tautybės neskelbiamos, buvo sunkiai sužeistas ir kiek vėliau mirė ligoninėje, nurodė policija.

Tuo metu Prancūzijos žandarmerija paskelbė, kad per visą naktį trukusias paieškas, kuriose dalyvavo apie 30 policininkų ir kalnų gelbėtojų, sekmadienį paryčiais 150 metrų aukščio kalvos papėdėje miške Avoriazo slidinėjimo kurorte buvo surasti du dingę mažamečiai broliai.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad berniukų tėvas šeštadienio popietę kreipėsi į policiją, nes namo negrįžo jo sūnūs, kurie buvo išėję paslidinėti. Jaunesnysis brolis buvo pristatytas į ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia, sako policija.

Tie vaikai drauge su savo šeima atostogavo netoli Šveicarijos esančiame Avoriazo slidinėjimo kurorte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius