Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos policija sulaikė tris „Pussy Riot“ nares, piešusias antikarinį grafitį

Šveicarijos policija trumpam sulaikė tris rusų pankroko protesto grupės „Pussy Riot“ nares, joms purškiamaisiais dažais rašant ant sienos šūkį prieš karą Ukrainoje, antradienį pranešė policija.
Diana Burkot, viena iš „Pussy Riot“ narių, koncertuoja Berlyne, 2022 m., gegužės 12 d.
„Pussy Riot“ koncertas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Berno kantono policija tepaminėjo, kad buvo sulaikytos kelios Rusijos pilietės, tačiau laikraštis „Blick“ paskelbė, kad tai Marija Aliochina, Liudmila Štein ir Taso Pletner.

„Pussy Riot“, garsėjanti dėl opozicijos Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir savo provokuojančiais koncertais, šiuo metu yra išvykusi gastrolių po Europą.

Kaip naujienų agentūrai AFP sakė Berno policijos atstovas Joelis Regli, pirmadienį, „prieš pat 23 val., mums buvo pranešta, kad trys asmenys „žymi“ sieną Vaberne“ – kaime Šveicarijos sostinės pakraštyje.

„Įvykio vietoje sulaikėme tris moteris, su savimi turėjusias purškiamųjų dažų balionėlių“, – pridūrė pareigūnas.

Pasak jo, naktį sulaikytosios buvo paleistos, tačiau, ar joms bus pareikšti kaltinimai, priklausys nuo to, ar turto savininkas pateiks skundą.

Remiantis naujienų portalo „Blick“ paskelbta nuotrauka, nebaigtame grafityje mėlyname fone buvo užrašyti žodžiai „war“ (karas) ir „km“ (kilometrai).

Autorės tikriausiai norėjo nurodyti, kiek kilometrų skiria Vaberną ir Ukrainos teritoriją, siekdamos parodyti, kad ten siaučiantis karas nėra labai nutolęs nuo Šveicarijos.

„Pussy Riot“ išgarsėjo 2012 metais, kai Maskvos Kristaus Išganytojo katedroje surengė audringą pasirodymą, smerkiantį Ortodoksų Bažnyčios paramą Kremliui. Nuo to laiko feminisčių kolektyvas, kurio narės dažnai pasirodo dėvėdamos balaklavas, perspėja apie šliaužiantį „totalitarizmą“ valdant V.Putinui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius