Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventikas Andrejus Kurajevas: žmoniją galima sunaikinti tik dėl to, kad Krymas būtų rusų

Rusijos stačiatikių bažnyčios šventikas, protodiakonas Andrejus Kurajevas pasidalijo Rusijos dabarties apmąstymais socialiniame tinkle „LiveJournal“. A.Kurajevo teigimu, publikai, kuri teisina brutalią Vladimiro Putino politiką, nėra svarbu, ar galės jie nuvykti į Krymą, ar ne.
Protodiakonas Andrejus Kurajevas.
Protodiakonas Andrejus Kurajevas. / „Twitter“ nuotr.

Šventiko manymu, didelė dalis visuomenės pasiryžusi savižudiškai eiti paskui Kremliaus vadovą, net kai jis grasina pasauliui branduoliniu karu.

„Mano vaikystės metais močiutė buvo pasiruošusi atleisti valdžiai bet ką, „kad tik nebūtų karo“. Šiais laikais visuomenė taip pat savižudiškai pasirengusi atleisti Putinui bet ką, kad tik nebūtų organizuojamas karas. Gyventi nemoka, tad bent pažudyti svajoja“, – su liūdesiu konstatavo A.Kurajevas.

Pasak protodiakono, rusų nejaudina net ir tai, kad V.Putinas, realizuodamas savo tikslus, palieka Krymą niekieno valiai.

„Kai lyderis ekonomiškai silpnas, bet šneka apie tai, kad „eisime iki pabaigos“, tai reiškia, kad jis kalba apie visišką žmonijos sunaikinimą. Geras toks dėdė... Ir visuomenei patinka toks brutalumas, mažai kas svarsto, ar pavyks šią žiemą nuvykti į Krymą. Mažai kas mąsto ir apie tai, kad po tokios pabaigos nebus galimybės nuvykti ir į miestą, kuris kažkada vadinosi Sevastopoliu. Ir kam jis jiems tada bus reikalingas?“ – retoriškai klausė šventikas.

Jo manymu, branduolinis šantažas reiškia visišką dezorientaciją etiniuose klausimuose, tikslų ir priemonių neatskyrimą.

„Prieš 40 metų atrodė, kad žmonija turėjo labai aiškų konsensusą, kad jokiu būdu negalima naikinti gyvybės branduoline ugnimi. Dabar mes žinome, kad toks tikslas yra: žmoniją galima sunaikinti dėl to, kad tik Kryme nebūtų kalbama ukrainietiškai ...“ – teigė A.Kurajevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius