-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Taifūnas „Megi“ siaubia Taivaną

Taivanas antradienį ruošiasi jau trečiam per dvi savaites taifūnui, dėl kurio saloje sustojo gyvenimas: tūkstančiai žmonių buvo evakuoti, uždarytos mokyklos bei įstaigos, taip pat sutrikdyti šimtai skrydžių.
Taifūnas „Megi“ Taivane
Taifūnas „Megi“ Taivane / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Taifūnas Taivanas

Manoma, kad taifūnas „Megi“ rytinę Taivano dalį pasieks vėliau antradienį, tačiau jau dabar salos link artėjanti audra atnešė smarkius vėjus ir liūtis.

Daugiau kaip 5 tūkst. gyventojų buvo evakuoti iš savo namų, o apie 2 tūkst. jų suteiktas laikinas prieglobstis, pranešė Centrinis gelbėjimo operacijų centras.

Antradienio rytą buvo atšaukti 575 ir atidėti 109 tarptautiniai bei vidaus skrydžiai. Dauguma traukinių taip pat nevažiuoja.

Televizijos rodytuose reportažuose buvo matyti galingos bangos, besidaužančios į šiaurės rytuose esančios Jilano apygardos ir atokios Orchidėjų salos krantus.

Prieš audrą savaitgalį valdžia evakavo apie 3 700 lankytojų iš populiarių turizmo objektų Žaliojoje ir Orchidėjų salose.

Antradienį 0 val. 30 min. Grinvičo (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku „Megi“ buvo nutolusi 220 km į pietryčius nuo rytinės Hualiano apygardos. Vietomis vėjo gūsiai siekė iki 198 km per val.

Dabar taifūnas juda 18 km per val. greičiu – tai yra, lėčiau, negu buvo anksčiau prognozuojama. Dėl to manoma, kad sausumą audra pasieks vėliau – antradienį apie 9 val. Grinvičo (12 val. Lietuvos) laiku, nurodė Taivano meteorologijos biuras.

Taifūno centre atsidurs Hualianas ir Taitungas, kuriuose dėl gražių pakrančių itin mėgsta lankytis turistai.

Šias vietoves anksčiau šį mėnesį nusiaubė galingas taifūnas „Meranti“ –stipriausia per pastaruosius 21 metus Taivanui smogusi audra.

„Meranti“ Taivane pareikalavo vieno žmogaus gyvybės, o rytų Kinijoje žuvo dar 28 žmonės. Iškart po to saloje praslinko ir šiek tiek silpnesnis taifūnas „Malakas“.

Kalnuotose rytų Taivano vietovėse iki trečiadienio gali iškristi iki 900 mm kritulių, dėl to kyla nuošliaužų grėsmė.

Šalyje buvo mobilizuota apie 35 tūkst. karių, pasiruošusių padėti šalinti stichijos siautėjimo padarinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius