Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taikos sutarties žlugimas būtų katastrofa Sirijai, teigia Arabų Lyga

Arabų Lygos vadovas Nabilas al Arabi šeštadienį perspėjo, kad jo organizacijos pasiūlytos sutarties dėl smurto nutraukimo Sirijoje nesilaikymas būtų „katastrofinis“ Damaskui ir visam regionui.
Sirijos kariai
Sirijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Arabų sprendinio žlugimas sukeltų katastrofinių pasekmių padėčiai Sirijoje ir regione“, – sakoma Arabų Lygos pranešime, kuriame taip pat raginama nedelsiant nutraukti kraujo liejimą.

Kaip praneša Londone įsikūrusi žmogaus teisių organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“, šis pranešimas buvo paskelbtas, kai Sirijoje šeštadienį per susirėmimus žuvo septyni žmonės, o N.al Arabi susitiko su disidentinės Sirijos nacionalinės tarybos lyderiu Burhanu Ghaliounu, reziduojančiu Paryžiuje.

N.al Arabi išreiškė „didį apgailestavimą ir nepaprastą susirūpinimą dėl besitęsiančio smurto įvairiuose Sirijos regionuose, perspėdamas apie pavojus, jeigu nebus pasiekta pažangos įgyvendinant arabų planą“, nurodoma Lygos pranešime.

Jis pridūrė, kad Arabų Lyga nori išvengti tokio scenarijaus.

Generalinis sekretorius „paragino Sirijos vyriausybę nedelsiant imtis priemonių įgyvendinti arabų planui, kurį ji pažadėjo vykdyti“, sakoma pranešime.

Plane, dėl kurio buvo susitarta trečiadienį, raginama nutraukti smurtą, paleisti suimtuosius, išvesti armiją iš miestų ir leisti laisvai judėti stebėtojams bei žiniasklaidai, taip pat pradėti derybas tarp režimo ir opozicijos.

Penktadienį Sirijos kariai nukovė mažiausiai 23 žmones, kai demonstrantai išėjo į gatves, smerkdami „despotus ir tironus“, o pasaulio lyderiai išsakė abejones, ar Sirijos prezidento Basharo al Assado režimas ketina vykdyti taikos sutartį su Arabų Lyga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius