Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Tailande gaisrą Bankoko naktiniame klube išgyvenusieji prisimena su siaubu (nuotraukos, video)

Išgyvenę gaisrą prestižiniame Tailando sostinės naktiniame klube žmonės prisimena su siaubu. Jie pasakoja, kaip minia, mėginusi išsiveržti iš užsidegusio sausakimšo pastato, trypė klykiančias aukas, tuo tarpu policija mėgina atkurti visas šio įvykio detales ir nustatyti, kaip žuvo apie 60 žmonių.
Gaisras naktiniame klube nusinešė dešimtis gyvybių
Gaisras naktiniame klube nusinešė dešimtis gyvybių

Šalies dienraščiai aprašė šiurpinančią paniką, kilusią naktiniame klube „Santika“, esančiame Tailando sostinės populiariame Ekamai rajone, kai ketvirtadienio rytą čia kilo gaisras per kurį dar nukentėjo daugiau kaip 200 žmonių.

Laidotuvių dalyviai, kai kurie su karstais sunkvežimiuose, rinkosi prie suniokoto klubo, kad pasimelstų ir paaukotų už mirusius, tuo tarpu daugybė žmonių, tarp kurių yra ir užsieniečių, po tragiškos nakties gydomi ligoninėje.

Trijų draugų netekęs Thanawutas Santhongas dienraščiui „Bangkok Post“ pasakojo, kad ugnis įsiplieskė staiga prasidėjus pirmajai Naujųjų metų valandai.

Jis sakė, kad kiekvienas svečias buvo gavęs po bengališką ugnį, kuri turėjo būti uždegta skaičiuojant paskutines metų sekundes, kai staiga pradėjo veržtis dūmai ir užgeso šviesos.

„Dingus šviesai žmonės ėmė panikuoti. Padėtis dar labiau pablogėjo, kai žmonės ėmė klykti „ugnis“ ir visi veržėsi išbėgti į lauką“, – pasakojo jis.

Jis prisiminė vakaro dalyvių klyksmus ir stumdymąsi, mėginant ištrūkti pro kelias klubo duris. Tuo tarpu liepsnos nuo lubų krito ant žmonių plaukų ir drabužių.

Dingus šviesai žmonės ėmė panikuoti. Padėtis dar labiau pablogėjo, kai žmonės ėmė klykti „ugnis“ ir visi veržėsi išbėgti į lauką. Prisiminė pašnekovas. 

Ankstesniuose policijos pranešimuose spėliota, jog ugnis galėjo įsiplieksti nuo pirotechnikos Naujiesiems metams prasidėjus, tačiau pareigūnai sakė, kad jie iki šiol tebetiria šį įvykį.

„Manome, kad gaisrą galėjo sukelti trumpas jungimas ar nedidelis fejerverkas“, – agentūrai sakė policijos pareigūnas Prawitas Kangwolas.

Policijos generolas Jongrakas Jutanontas sakė, kad apgavystės siekiant gauti draudimą motyvas atmestinas, nors policija nuo 2004 metų klubui buvo panaikinusi licenziją dėl saugumo sumetimų.

Klubo administracija kreipėsi į administracinį teismą ir klubui buvo leista veikti, kol ši byla bus nagrinėjama.

J.Jongrakas sakė, kad policija iki šiol laukia pagrindinio klubo akcininko, kad jį apklaustų.

Avarinių tarnybų pareigūnas pranešė, kad pagal paskutinius duomenis žuvusiųjų yra 59, o 86 kol kas gydomi ligoninėje.

Tarp žuvusiųjų yra vienas Singapūro pilietis. |Nukentėjo 41 užsienietis, įskaitant Australijos, Prancūzijos, Japonijos ir Didžiosios Britanijos piliečius.

Prie suniokoto klubo rinkosi mirusiųjų artimieji. Budistų vienuoliai čia aukojo aukas ir meldėsi už mirusiuosius.

Prie užtverto pastato susirinkę žmonės degino smilkalus, dėjo gėles ir vaisius už mirusius.

„Man labai liūdna“, – sakė 22-ejų Achara Porn, kurios vyras mirė.

„Tikiuosi, kad to daugiau neatsitiks |Tailande. Noriu pareikšti užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir tegu jų sielos ilsisi ramybėje“, – sakė ji.

Didžioji dalis vakaro dalyvių užduso nuo dūmų, kitus sutrypė besiveržianti lauk minia.

Klube buvo dar vienas išėjimas, tačiau apie jį žinojo tik jo darbuotojai.

Gaisrininkai sakė, kad tiek daug žmonių žuvo todėl, kad klube buvo tik keli išėjimai, o apatinio aukšto langus dengė geležiniai strypai. Kai kurios aukos pasiklydo klubo pusrūsyje.

Šiame elitiniame Bankoko klube telpa 1000 žmonių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje