Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailande per asmeninį konfliktą nužudyti aštuoni žmonės

Tailando pietinėje Krabio provincijoje vyriausybės pareigūnais apsimetę užpuolikai nužudė aštuonis žmones, tarp jų tris vaikus, antradienį pranešė vietos policija.
Tailando policija
Tailande per asmeninį konfliktą nužudyti aštuoni žmonės / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Tailandas Mirtis

Tyrėjų nuomone, šis nusikaltimas buvo išprovokuotas „asmeninio konflikto“.

Per šį incidentą 6–7 ginkluoti vyrai, vilkėję slepiamųjų spalvų drabužius, šturmavo vieną namą pirmadienį maždaug 16 val. vietos laiku (12 val. Lietuvos laiku), sakė policija.

Užpuolikai paėmė įkaitais dešimt žmonių ir laukė, kol grįš namo savininkas.

„Apie 20 val. vietos laiku (16 val. Lietuvos laiku) užpuolikai pradėjo šaudyti į įkaitus, kuriems visiems buvo surištos rankos ir užrištos akys“, – naujienų agentūrai AFP sakė Ao Luko rajono administracijos vadovas Chaiwutas Buathongas.

Šeši žmonės mirė įvykio vietoje, kiti – du ligoninėje, sakė Chaiwutas Buathongas. Pareigūnas pridūrė, kad tarp aukų buvo trys jaunesnės nei 15 metų mergaitės.

Trys žmonės buvo nuvežti į ligoninę; vieno jų būklė buvo kritinė.

W.Panprungas: „Įvykis tiriamas, bet pirminė policijos nuomonė – kad įvyko asmeninis konfliktas.“

Aukos buvo iš vietos musulmonų šeimos, o užpuolikai teigė esą „pareigūnai, vykdantys kratą dėl neteisėtos veiklos“, žurnalistams sakė nacionalinės policijos atstovo pavaduotoja Krissana Pattanacharoen.

Medikų nuotraukose matyti dviejų žmonių lavonai ant krauju išteptos vaikiškos lovelės, šalimais gulėjo žaislinis meškiukas.

„Įvykis tiriamas, bet pirminė policijos nuomonė – kad įvyko asmeninis konfliktas“, – AFPsakė Krabio provincijos policijos generolas majoras Worawitas Panprungas.

Turėti nuosavą ginklą Tailande yra įprasta, o šalyje įvykdomų ginkluotų nužudymų skaičius yra vienas didžiausių Azijoje.

Smulkūs nesutarimai, virstantys žmonių gyvybių pareikalaujančiais konfliktais, yra gana dažni, bet organizuoti masiniai nužudymai – retas įvykis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius