-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailande protestuotojai savo krauju aplaistė premjero namus (nuotraukos)

Raudonus marškinius vilkintys protestuotojai trečiadienį svaidė plastikinius maišelius, pripildytus savanorių aktyvistų paaukoto kraujo, į Tailando premjero gyvenamąją rezidenciją, tikėdamiesi, kad tokia sukrečianti taktika privers Vyriausybę vykdyti jų reikalavimus.
Protestuotojų lyderiai sakė surinkę 300 litrų kraujo
Protestuotojų lyderiai sakė surinkę 300 litrų kraujo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vėliau dalis protestuotojų surengė demonstraciją prie JAV ambasados. Pasak jų lyderių, tokiu būdu siekta tarptautinei bendruomenei pademonstruoti, jog dabartinė šalies Vyriausybė yra neteisėta.

Policija leido nedidelei protestuotojų grupei prieiti prie tvora apjuostos premjero Abhisito Vejjajivos rezidencijos viename prabangiame Bankoko rajone. Demonstrantai apmėtė Vyriausybės vadovo namus kraujo pripiltais maišeliais, kurie sprogę nudažė raudonai pastato sienas, stogą ir žemę.

Anksčiau riaušių policija blokavo bet kokius protestuotojų, kurie reikalauja Vyriausybės atsistatydinimo ir pirmalaikių parlamento rinkimų, mėginimus priartėti prie Abhisito Vejjajivos namų. Po derybų su pareigūnais apie trims dešimtims demonstrantų buvo leista eiti pro policijos kordoną.

Protestuotojai nešėsi apie šešis kraujo pripildytus 5 litrų talpos plastikinius butelius. Vėliau kraujas buvo išpilstytas į plastikinius maišelius ir jais apmėtyta premjero rezidencija.

Šis incidentas įvyko Suchumvito kelio rajone, kuriame gyvena daug turtingų tailandiečių ir užsieniečių. Panašios kraujo atakos antradienį buvo surengtos prie Abhisito Vejjajivos kanceliarijos ir jo Demokratų partijos būstinės.

Šie dramatiški protestai pritraukė pasaulio dėmesį, tačiau kol kas nė kiek nepriartino judėjimo prie pagrindinio tikslo – priversti Vyriausybę surengti pirmalaikius rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius