Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando policija sulaikė koloną su 45 mln. dolerių vertės metamfetamino kroviniu

Bankoke iš automobilių kolonos buvo paimta 10 mln. Mianmare pagamintų metamfetamino ir kofeino tablečių „yaba“ ir kone pusė tonos kristalinio metamfetamino, paslėpto kiniškos arbatos pakeliuose, penktadienį pranešė Tailando policija.
Tailando policija sulaikė koloną su 45 mln. dolerių vertės metamfetamino kroviniu
Tailando policija sulaikė koloną su 45 mln. dolerių vertės metamfetamino kroviniu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Narkotikai, kurių vertė vietos rinkoje yra maždaug 45 mln. dolerių (37,9 mln. eurų), buvo gabenami Tailando „narkotikų koridoriumi“, einančiu per centrinę Ajutajos provinciją į Bankoką ir toliau į pietus, į Malaiziją.

Policija keturis automobilius sekė nuo Ajutajos, į kurią suplaukia narkotikai iš Mianmaro metamfetamino laboratorijų.

Reidas buvo pradėtas kolonai vėlai ketvirtadienį pasiekus Bankoko centrą, pranešė policija.

„Areštuoti šeši įtariamieji, tailandiečiai, kuriems buvo sumokėta už narkotikų transportavimą“, – žurnalistams sakė nacionalinės policijos viršininkas generolas Chaktipas Chaijinda. Pasak jo, kai kurie narkotikai „buvo skirti užsienio šalims“.

„Jie priklauso šiaurinei va grupei“, – sakė policijos viršininkas, paminėdamas etninę grupę Mianmaro Šanų valstijoje ir atskiruose Tailando, Kinijos ir Laoso regionuose.

Tabletes „yaba“, kurių pavadinimas tajų kalba reiškia „beprotiški vaistai“, visoje Azijoje vartoja įvairiausi žmonės, nuo vakarėlių dalyvių iki ūkininkų ir sunkvežimių vairuotojų.

Liūdnai pagarsėjęs „Auksinis trikampis“ – nevaldomas pasienio regionas, apimantis Mianmaro, Laoso, Tailando ir Kinijos dalis – šiuo metu išgyvena narkotikų gamybos bumą.

Didžiulis perteklinis tiekimas iš Mianmaro nulėmė vienos tabletės kainos kritimą Tailande iki 100 batų (maždaug 2,5 euro).

Daug stipresnis ir didesnę priklausomybę sukeliantis kristalinis metamfetaminas – „ledas“ – taip pat platinamas visame regione. 1 kg šios medžiagos Tailande kainuoja maždaug 30 tūkst. dolerių (25,3 tūkst. eurų), bet kaina kyla vežant toliau nuo šaltinio Mianmare.

Narkotikai gabenami į pietus, į Malaiziją ir toliau, be to, nemaži kroviniai konfiskuojami į vakarus einančiame narkotikų kelyje iš Mianmaro į Bangladešą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius