-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando policijai susekti dešimtmetį besislapsčiusį bėglį padėjo jo tatuiruotės

Tailando policija trečiadienį areštavo dešimtmetį nuo teisingumo besislapsčiusį bėglį iš Japonijos, kuris buvo atpažintas ir sučiuptas, kai internete buvo paskelbtos visą jo kūną puošiančių tatuiruočių nuotraukos.
Tailando policijai susekti dešimtmetį besislapsčiusį bėglį padėjo jo tatuiruotės
Tailando policijai susekti dešimtmetį besislapsčiusį bėglį padėjo jo tatuiruotės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Policijos išplatintame pranešime rašoma, kad buvęs japonų nusikaltėlių gaujos narys Shigeharu Shirai buvo areštuotas į šiaurę nuo Bankoko, kur slapstėsi ilgiau nei dešimtmetį. Iš Japonijos jis pabėgo siekdamas išvengti kaltinimų dėl konkuruojančios nusikaltėlių gaujos nario nužudymo.

Sulaikyti Sh.Shirai padėjo pernai rugpjūtį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtos nuotraukos, kuriose jis matomas sėdintis prie šaškių stalo. Šias nuotraukas paskelbė vienas tailandietis, kuriam didžiulį įspūdį paliko Sh.Shirai kūną puošiančios tatuiruotės.

Žinute su tomis nuotraukomis buvo pasidalyta daugiau nei 10 tūkst. kartų, o keli vartotojai atpažino buvusį gaujos narį.

ienoje provincijoje į šiaurę nuo Bankoko suėmė 72 metų, buvusį Japonijos gaujos narį, Shigeharu Shirai, kai buvo atpažintos internete paviešintos jo viso kūno tatuiruotės.

Bėglį policija suėmė jo slaptavietėje, kur jis gyveno daugiau nei 10 metų, siekdamas išvengti jam Japonijoje pateiktų kaltinimų nužudymu, susijusių su konkurentės gaujos nario mirtimi, sakoma pranešime.

Shigeharu Shirai suimtas po to, kai pernai rugpjūtį vienas tailandietis, susižavėjęs vyro tatuiruotėmis, savo „Facebook“ paskyroje pasidalino vyro sėdinčio prie šaškių stalo nuotraukomis. Nuotraukomis pasidalinta 10 tūkst. kartų, kai kuriems vartotojams atpažinus, kad jose matyti buvęs gaujos narys.

Policijos generolas Wirachai Songmetta sakė, kad Sh.Shirai bendrai du ar tris kartus per metus jį lankė ir kaskart įteikdavo po maždaug 10 tūkst. batų (260 eurų).

Sh.Shirai vedė tailandietę, gyveno ramų gyvenimą ir stengėsi nekristi niekam į akis.

Pasak policijos, Sh. Shirai priklausė garsiausiai japonų mafijos nusikalstamai grupuotei „Yamaguchi-gumi“. Jis ir dar septyni asmenys kaltinami nužudę Kashihiko Otobe, kuris buvo konkuruojančios grupuotės „Kamiya“ lyderio pavaduotojas.

Sh.Shirai iš pradžių bus teisiamas už neteisėtą patekimą į šalį, o tada bus išduotas Japonijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius