Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tailando premjeras pažadėjo imtis prevencinių priemonių dėl ginklų kontrolės

Tailando premjeras Srettha Thavisinas (Sreta Tavisinas) trečiadienį pažadėjo imtis prevencinių priemonių po šaudynių prekybos centre šalies sostinėje, nusinešusių dviejų žmonių gyvybes ir iškėlusių naujų klausimų dėl ginklų kontrolės.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Praėjus mažiau nei parai po šio incidento – trečio kruvino išpuolio panaudojant šaunamąjį ginklą Tailande per pastaruosius ketverius metus – į prekybos centrą „Siam Paragon“ sugrįžo pirkėjai.

Šaudynės viename didžiausių ir prabangiausių Bankoko prekybos centrų buvo naujausias smūgis Tailando pastangoms atkurti turizmo pramonę, kuri smarkiai nukentėjo dėl COVID-19 pandemijos.

Prieš pareikšdamas užuojautą dviejų aukų – kinės ir moters iš Mianmaro – šeimoms, Tailando premjeras prekybos centre pagerbė jas tylos minute. 

„Esu įsitikinęs, kad „Siam Paragon“ ir vyriausybės pareigūnai padarė viską, kad aukų ir žalos būtų kuo mažiau“, – nurodė Srettha Thavisinas. 

„Tegul tai būna vienintelis kartas, kai taip nutinka. Mano vyriausybė tvirtina, kad pirmenybę teiksime prevencinėms priemonėms“, – pridūrė jis, tačiau detalesnės informacijos nepateikė. 

Policija 14-metį įtariamąjį apkaltino tyčine žmogžudyste, pasikėsinimu nužudyti, ginklo nešiojimu ir šaudymu iš jo viešoje vietoje bei nelicencijuoto šaunamojo ginklo laikymu.

Policijos generolas majoras Nakarinas Sukontawitas (Nakarinas Sukontavitas) pareiškė, kad paaugliui bus atlikti psichiatriniai tyrimai, kad būtų nustatyta, ar jis gali stoti prieš teismą. Jis mokėsi privačioje mokykloje „The Essence“, esančioje vos už kelių metrų nuo „Siam Paragon“. 

Antradienį tyrėjai pranešė, kad 14-metis anksčiau gydėsi nuo psichikos ligos, bet nustojo vartoti vaistus ir pranešė girdintis balsus, liepiančius šaudyti į žmones.

Anot Jungtinių Tautų vaikų agentūros UNICEF atstovės Tailande pavaduotojos Severine Leonardi (Severin Leonardi), antradienį įvykęs incidentas turėtų paspartinti pastangas gerinti Tailando jaunimui teikiamas psichikos sveikatos paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius