Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando saloje surasti žmonių kontrabandininkų palikti 59 rohinjai

Vienoje Tailando saloje buvo aptikti 59 rohinjai, kuriuos čia paliko juos į Malaiziją žadėję nugabenti žmonių kontrabandininkai, sekmadienį pranešė vienas policijos aukšto rango pareigūnas.
Tailando saloje surasti žmonių kontrabandininkų palikti 59 rohinjai
Tailando saloje surasti žmonių kontrabandininkų palikti 59 rohinjai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši grupė, kurioje buvo penki vaikai, buvo surasta šeštadienį Dongo saloje pietinėje Satūno provincijoje, sakė generolas leitenantas Surachetas Hakpanas.

Kasmet tūkstančiai musulmonų rohinjų, bėgdami nuo persekiojimo budistų dominuojamame Mianmare, leidžiasi į pavojingą ir brangiai atsieinančią kelių mėnesių trukmės kelionę, kad jūra pasiektų Malaiziją.

Policija pranešė, kad šeštadienį aptiktiems rohinjams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto patekimo į šalį. Po teismo proceso jie gali būti deportuoti į Mianmarą.

„Teikiame humanitarinę pagalbą ir tirsime, ar jie yra prekybos žmonėmis aukos, ar į šalį atvyko nelegaliai“, – sakė S.Hakpanas.

Šie žmonės, panašu, „badavo ir tikriausiai buvo nevalgę 3–5 dienas“, nurodė policija išplatintame pranešime.

Grupės nariai pareigūnams pasakojo, kad jų laivelis buvo vienas iš trijų laivų, kuriais iš Mianmaro ir Bangladešo išplaukė 178 žmonės, už kelionę sumokėję agentui apie 5 tūkst. Malaizijos ringitų (1 200 eurų).

Praėjusį mėnesį viename paplūdimyje buvo rasta 14 bangų išmestų rohinjų lavonų. Tarp žuvusiųjų buvo vaikų. Ši grupė mėgino pabėgti iš Mianmaro, tačiau nuskendo apvirtus jų laiveliui.

Šimtai tūkstančių musulmonų rohinjų 2017 metais dėl kariuomenės vykdyto persekiojimo pabėgo iš Mianmaro. Jie pasakojo šiurpias istorijas apie žudymus, prievartavimus ir padegimus.

Didžioji dalis budistinio Mianmaro visuomenės itin neigiamai nustačiusi rohinjų atžvilgiu ir nejaučia užuojautos šiai etninei mažumai, kurios nariams nesuteikiama pilietybė, ribojamas jų judėjimas, jie neturi galimybės naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis ir įgyti išsilavinimo.

Dauguma rohinjų, bėgančių nuo persekiojimo Mianmare ar iš pabėgėlių stovyklų Bangladeše, vyksta į Malaiziją, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius