Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tailando sostinėje per išpuolį prieš protestuotojų stovyklą žuvo 2 žmonės, 24 sužeisti

Tailando sostinėje ketvirtadienį antivyriausybinių protestų rajone griaudėjo granatų sprogimai ir aidėjo šūviai, o per neramumus žuvo du ir buvo sužeisti 24 žmonės - tai pakurstė būgštavimus dėl didesnio masto politinio smurto šioje krizės krečiamoje karalystėje.
Per neramumus Bankoke žuvo du ir buvo sužeisti 24 žmonės
Nežinomi užpuolikai ketvirtadienį paryčiais paleido kelias granatas į protestuotojų stovyklą prie Bankoko Demokratijos monumento. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bankokas Tailandas

Ataka, nutraukusi sąlyginę ramybę, kuri pastarosiomis savaitėmis buvo įsivyravusi Bankoko gatvėse, buvo surengta tokiu metu, kai opozicijos protestuotojai padidino spaudimą paskirti nerinktą premjerą, o tai savo ruožtu supykdė vyriausybės šalininkus.

Premjerės Yingluck Shinawatros nušalinimas po Konstitucinio Teismo praėjusią savaitę paskelbtos prieštaringai vertinamos nutarties, kad ji viršijo savo įgaliojimus, smarkiai padidino įtampą šioje Pietryčių Azijos valstybėje, kurią ne vienerius metus krečia politiniai neramumai.

Yingluck Shinawatrą remiantys vadinamieji raudonmarškiniai įspėjo apie pilietinio karo grėsmę, jei valdžia bus perduota nerinktam lyderiui.

Nežinomi užpuolikai ketvirtadienį paryčiais paleido kelias granatas į protestuotojų stovyklą prie Bankoko Demokratijos monumento, esančio visiškai šalia pagrindinės turistų zonos.

Nežinomi užpuolikai ketvirtadienį paryčiais paleido kelias granatas į protestuotojų stovyklą prie Bankoko Demokratijos monumento, esančio visiškai šalia pagrindinės turistų zonos. Netrukus po to nuaidėjo virtinė šūvių, nurodė policija.

Pirmoji auka buvo protestuotojas, miegojęs prie Demokratijos monumento, antroji – protestuotojų stovyklos apsaugininkas, kuris mirė nuo šautinių žaizdų, agentūrai AFP nurodė policijos atstovas.

Per ataką, kuri buvo surengta apie 3 val. ryto vietos (trečiadienį 23 val. Lietuvos) laiku, dar 24 žmonės buvo sužeisti, vieno jų būklė – kritinė.

Užpuolikų tapatybė kol kas nenustatyta, tačiau ir vyriausybės šalininkų, ir jos priešininkų stovyklose esama ginkluotų griežtojo kurso šalininkų, todėl jos paprastai kaltina viena kitą dėl kruvinų incidentų.

Per pusmetį trunkančius antivyriausybinius protestus jau žuvo mažiausiai 27 žmonės, šimtai buvo sužeisti.

Tailandas į dvi priešiškas stovyklas yra pasidalijęs nuo 2006 metų, kai per karinį perversmą iš premjero posto buvo pašalintas Yingluck Shinawatros brolis milijardierius Thaksinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius