-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taisyklės nesušvelnintos

16 euro zonos šalių finansų ministrai, iki vėlumos pirmadienį posėdžiavę Liuksemburge, atmetė Prancūzijos pasiūlymą sušvelninti biudžeto deficito, kuris kamuoja daugelį šių Europos Sąjungos (ES) valstybių, taisykles ir pareiškė paramą Europos Komisijai (EK), kaip Stabilumo ir plėtros pakto garantui.
Joaquinas Almunia
Joaquinas Almunia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ekonomikos komisaras Joaquinas Almunia sakė, jog šis paktas, jau ir taip sušvelnintas 2005 metais spaudžiant Prancūzijos ir Vokietijos vyriausybėms, yra gana lankstus ir leidžiantis būtinas išlaidas ekonomikai paskatinti. Komisaras pridūrė, jog vyriausybėms labai svarbu suvokti, kada šis finansavimas turi baigtis. Dabartinėmis EK prognozėmis, ekonomikos augimas į euro zoną turėtų grįžti maždaug 2010 metų viduryje.

Praėjusią savaitę Prancūzijos ekonomikos ministrė Christine Lagarde pasiūlė, kad šalims būtų leistas didesnis nei dabartinis 3 proc. BVP biudžeto deficitas esant ypatingoms aplinkybėms ir ribotam laikui.

Diskusijos dėl deficito kilo EK ir šalims narėms peržiūrint biudžeto politiką. Kaip tik šiomis dienomis Tarptautinis valiutos fondas pareiškė, jog laikas, kai euro zonos šalių ekonomika pradės atsigauti, yra "neapibrėžtas". Šis tarptautinis skolintojas paragino euro zonos šalis "ryžtingai ir koordinuotai išvalyti bankų sistemą" ir įvesti didesnę jų priežiūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius