Taivanas ruošiasi artėjančiam galingam taifūnui Meranti

Taivanas antradienį ruošiasi artėjančiam galingam taifūnui Meranti ir evakavo apie 1 800 turistų iš nuo kranto nutolusių salų bei uždarė kai kurias mokyklas ir įstaigas.
Laukiant taifūno Meranti laivai neplaukia į jūrą
Laukiant taifūno Meranti laivai neplaukia į jūrą / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Taivanas Taifūnas

Manoma, kad Meranti vėlų antradienį praslinks ties salos pietiniu pakraščiu ir atneš smarkių liūčių bei vėjų, pranešė Taivano centrinis orų biuras.

„Taifūno Meranti galia ir greitis išlieka pastovūs, o jo poveikis bus smarkiausias trečiadienį bei anksti ketvirtadienį“, – pranešė sinoptikė Hung Jen-sheng.

Taifūnas greičiausiai sujauks daugelio žmonių planus ir smarkiai sutrukdys eismui per ketvirtadienį prasidėsiančią keturias dienas truksiančią Rudens vidurio šventę, kuri švenčiama Taivane, Honkonge ir Kinijoje.

Valdžia evakavo apie 1 8000 lankytojų iš populiarių turizmo objektų Žaliojoje ir Orchidėjų salose. Antradienį ir trečiadienį taip pat bus sustabdytas susisiekimas keltais su šiomis dviem salomis, nurodė vietos pareigūnai.

Orchidėjų saloje mokyklos ir įstaigos bus uždarytos nuo antradienio popietės, o gynybos ministras teigė, kad yra pasiruošta mobilizuoti 33 tūkst. karių.

Liepą Taivane siaučiant galingam Nepartako taifūnui, žuvo trys žmonės ir šimtai buvo sužeisti. Ši audra atnešė į salą smarkiausius vėjus per ilgesnė negu šimtmečio laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius