Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivano parlamentą vėl krėtė audringi deputatų barniai

Taivano parlamente penktadienį, antrą dieną iš eilės, viešpatavo chaosas: deputatai dėl prieštaringai vertinamo infrastruktūros projekto ginčijosi virš galvų iškėlę kėdes ir svaidė vandens pripiltus balionus.
Tsai Ing-wen
Tsai Ing-wen pasiūlymas Taivano parlamente sukėlė chaosą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį parlamente irgi ne kartą buvo kilusios piktos peštynės, per kurias dėl projekto finansavimo nesutariantys deputatai netgi kibo vieni kitiems į gerkles.

Minimas planas yra vienas iš pagrindinių prezidentės Tsai Ing-wen pasiūlymų ir apima greitųjų tramvajų linijas, potvynių kontrolės priemones ir „žaliosios“ energijos objektus.

Tačiau opozicinė nacionalistinė Kuomintango partija (KMT) projektui nepritaria ir sako, kad jame teikiama pirmenybė miestams ir apygardoms, kurie palaiko Tsai Ing-wen valdančiąją Demokratinę pažangos partiją (DPP), ir kad jis buvo sumanytas siekiant paramos šiai partijai prieš kitais metais įvyksiančius regionų rinkimus. Kritikai taip pat abejojo didžiule projekto kaina – 420 mlrd. Taivano dolerių (12,4 mlrd. eurų).

Premjerui Lin Chuanui ketvirtadienį buvo sutrukdyta pateikti savo ataskaitą dėl biudžeto – į jį buvo sviestas vandens balionas, vyriausybės vadovas paliko salę, o posėdis nutrūko.

Lin Chuanas penktadienį vėl laukė negalėdamas pradėti kalbos, nes aplink jį vėl kilo chaosas. Opozicijos deputatai virš galvų iškėlė dideles biuro kėdes, apsupo pakylą ir susistumdė su oponentais, kad premjeras negalėtų pateikti savo ataskaitos. Vėl buvo svaidomi vandens balionai, ir sesija penktadienį ryte vėl buvo sustabdyta.

Prezidentės Tsai Ing-wen populiarumas smuko ir dabar yra mažesnis nei 40 proc., nors pernai gegužę, kai ji atėjo į valdžią, ją palaikė beveik 70 procentų gyventojų.

Vienas deputatas, po peštynių pasijutęs blogai, buvo nusiųstas į parlamento kliniką. Lauke prie pastato Gomindano pirmininko pareigas einantis Lin Junq-tzeras vadovavo deputatų ir protestuotojų grupei, skandavusiai: „Siųsk atgal biudžetą, apgink Taivaną!“

Prezidentės Tsai Ing-wen populiarumas smuko ir dabar yra mažesnis nei 40 proc., nors pernai gegužę, kai ji atėjo į valdžią, ją palaikė beveik 70 procentų gyventojų.

Jos vyriausybė bando spręsti virtinę prieštaringai vertinamų klausimų, pradedant gėjų santuokomis, baigiant pensijų ir teismų sistemos reformomis. Balandį prie parlamento buvo kilę audringi protestai - pensijų reformų priešininkai užpuolė politikus ir susirėmė su policija, o Tsai Ing-wen turėjo raginti laikytis rimties ir santūrumo.

Parlamente chaosas buvo kilęs ir praėjusių metų pabaigoje, kai viduje susipešė nesutariantys deputatai, o lauke darbininkų aktyvistai, protestavę prieš pasiūlymus trumpinti atostogas, padegė dūminius užtaisus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius