Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivano protestuotojai nutraukė parlamento okupaciją

Taivano protestuotojai ketvirtadienį nutraukė parlamento okupaciją. Protestuodami prieš prekybos sutartį su Kinija prieš tris savaites jie užėmė pagrindinę jo salę.
Protestuotojai paliko Taivano parlamentą
Protestuotojai paliko Taivano parlamentą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Atėjome čia su idealais, o dabar išeiname su dar didesne našta“, – sakė protestavusių studentų lyderis Lin Fei-fanas trumpoje spaudos konferencijoje, kuri buvo surengta prieš tai, kai dešimtys juodais marškinėliais vilkinčių demonstrantų maždaug 13 val. Lietuvos laiku išėjo iš parlamento pastato.

Protestuotojus, kurie nešėsi savo judėjimo simbolius saulėgrąžas, daugiausia – jaunus studentus, einančius iš pastato apsupo ir šiltai sveikino tūkstančiai šalininkų.

„Pasitraukimas nereiškia, kad mes pasiduodame“, – sakė Lin Fei-fanas, kuris žadėjo tęsti protestą prieš šį prieštaringai vertinamą paktą.

„Pasitraukimas nereiškia, kad mes pasiduodame“, – sakė Lin Fei-fanas, kuris žadėjo tęsti protestą prieš prieštaringai vertinamą paktą.

Pagrindinę parlamento salę demonstrantai užėmė kovo 18 dieną – tai buvo pirmas toks protestas per visą salos istoriją.

Pastato užėmimas buvo baigtas po to, kai parlamento pirmininkas Wang Jin-pyngas pažadėjo nepirmininkauti tolesniems debatams dėl prekybos pakto su Kinija, kol nebus priimtas įstatymas dėl susitarimų su Kinija stebėjimo. Tai buvo vienas pagrindinių protestuotojų reikalavimų.

Tačiau jie žadėjo tęsti savo kampaniją už tai, kad valdančioji Kuomintango partija atšauktų minimą prekybos paktą. Šį reikalavimą prezidentas Ma Ying-jeou kategoriškai atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius