Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 13

Ar Taivano rinkimų rezultatai gali išprovokuoti Kiniją? Ekspertai įvertino, ko tikėtis

Šeštadienį Taivano gyventojai rinksis prie balsadėžių, kad išrinktų naują salos prezidentą ir parlamentą. Stiprėjant nestabilui pasaulyje ir augant įtampai tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos, šie rinkimai yra svarbūs ne tik Taivano žmonėms, bet ir tarptautinei bendruomenei. Tačiau ekspertai pažymi, kad rinkimuose daugiausia dėmesio bus skiriama Taivanui, o ne Kinijai.
Taivanas ruošiasi rinkimams
Taivanas ruošiasi rinkimams / „Reuters“/„Scanpix“

Apklausų rezultatai rodo, kad salos rinkėjai šiuos rinkimus vertina kaip referendumą dėl kadenciją baigiančios prezidentės Tsai Ing-wen vidaus politikos ir visuomenės pasitenkinimo pastarųjų kelerių metų valdančiosios partijos pasiektais rezultatais, o ne kaip balsavimą dėl Taivano politinės tapatybės ar išraišką, ar jis yra „už Kiniją“, ar „prieš Kiniją“, kaip dažnai manoma užsienio žurnalistų komentaruose ir pranešimuose, straipsnyje leidinyje „Foreign Policy“ pažymėjo Paulas Huangas, Taivano viešosios nuomonės fondo analitikas.

Beveik 20 mln. rinkėjų iš 23,5 mln. Taivano gyventojų turi teisę pareikšti savo valią, kad išrinktų naują prezidentą ir atstovus Parlamente ateinančių ketverių metų kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius