Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 11 /17:42

Taivano prezidentė užtikrintai laimėjo rinkimus

Taivano prezidento rinkimus laimėjo dabartinė šalies vadovė Tsai Ing-wen, gavusi 57 proc. rinkėjų balsų, rodo šeštadienio vakarą paskelbti oficialūs galutiniai rezultatai.
Tsai Ing-wen
Tsai Ing-wen / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė, kad už Tsai Ing-wen balsavo rekordinis rinkėjų skaičius – 8,2 milijono. Tai 1,3 mln daugiau nei 2016-aisiais.

Jos artimiausias varžovas propekiniškos Kuomintango partijos atstovas Han Kuo-yu gavo 39 proc. balsų.

Tsai Ing-wen ir Han Kuo-yu pateikia itin skirtingas Taivano ateities vizijas. Ypač skiriasi jų požiūriai į tai, kaip arti savivaldą turinti sala turėtų priartėti prie savo didžiulės kaimynės.

Dabartinė prezidentė prisistato esanti liberalių Taivano vertybių gynėja nuo augančio Kinijos autoritarizmo, o jos varžovas yra už šiltesnius santykius su Kinija. Jis kaltina dabartinę administracija priešinant Taivaną su Pekinu.

Taivanas atsiskyrė nuo Kinijos 1949-ųjų pilietinio karo metu, tačiau iki šiol nėra formaliai paskelbęs nepriklausomybės. Pekinas tebelaiko 23 mln. gyventojų turinčia salą savo teritorijos dalimi ir grasina jėga ją susigrąžinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius