Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibanas: Afganistane moterys negalės keliauti ilgesnių atstumų nelydimos vyro

Afganistaną valdantis Talibanas sekmadienį pareiškė, kad šalies moterims, planuojančioms keliauti didesnius atstumus, neturi būti suteikta tokia galimybė, jei jos keliautų nelydimos artimo vyriškos lyties giminaičio.
Talibanas
Talibanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dorybių skatinimo ir ydų prevencijos ministerijos parengtos gairės, kuriose transporto priemonių savininkai taip pat paraginti atsisakyti vežti galvos apdangalų nedėvinčias moterims, sulaukė griežto žmogaus teisių gynėjų pasmerkimo.

Rugpjūčio 15 dieną perėmęs valdžią Talibanas jau yra paskelbęs draudimą daugeliui moterų, dirbusių viešajame sektoriuje, grįžti į darbus, o mergaitėms vis dar yra neprieinama galimybė toliau siekti vidurinio išsilavinimo.

Tokie sprendimai priimti nepaisant to, kad griežtos linijos islamistai tarptautiniu mastu siekia sukurti nuosaikų įvaizdį, norėdami, kad būtų atnaujinta tarptautinė pagalba, sustabdyta ankstesnei vyriausybei žlugus per paskutinį JAV karių pasitraukimo etapą.

„Moterims, keliaujančioms ilgesnį nei 72 kilometrų atstumą, neturėtų būti siūlomos transporto paslaugos, jei jų nelydi artimas šeimos narys“, – sekmadienį naujienų agentūrai AFP pareiškė ministerijos atstovas Sadeqas Akifas Muhajiras, patikslindamas, kad lydintysis asmuo turi būti artimas vyriškos lyties giminaitis.

Socialiniuose tinkluose išplatintose naujose gairėse taip pat buvo nurodyta gyventojams savo transporto priemonėse nebesiklausyti muzikos.

Prieš kelias savaites ministerija paprašė Afganistano televizijos kanalų neberodyti dramų ir muilo operų, ​​kuriose vaidina moterys aktorės. Taip pat televizijos žurnalistės paragintos rengiant reportažus dėvėti galvos apdangalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius