-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibanas paskelbė vaizdo įrašą su įkaitų pora ir nelaisvėje gimusiais jų vaikais

Talibanas paviešino vaizdo įrašą, kuriame šio judėjimo įkaitais laikomi kanadietis ir amerikietė pirmą kartą matomi su dviem nelaisvėje gimusiais savo vaikais.
Talibų įkaitais paimta šeima
Talibų įkaitais paimta šeima / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įraše pora prašo kadenciją baigiančio JAV vadovo Baracko Obamos (Barako Obamos) ir išrinktojo prezidento Donaldo Trumpo ją išlaisvinti.

Kanadietis Joshua Boyle‘as ir jo amerikietė žmona Caitlan Coleman dviejų sūnų susilaukė jau būdami talibų nelaisvėje. Po Afganistaną keliavusią porą kovotojai pagrobė 2012 metais.

Keturių minučių trukmės vaizdo įraše, apie kurį pranešė JAV įsikūrusi organizacija „SITE Intelligence Group“, stebinti džihadistų tinklalapius, pora matoma su abiem sūnumis, sėdinčiais jiems ant kelių.

„Nuo 2012 metų laukėme, kad kas nors suprastų mūsų problemas“, – įraše sako C.Coleman ir kreipiasi į B.Obamą bei D.Trumpą su prašymu išgelbėti jos šeimą.

Neaišku, ar moteris, nurodžiusi, kad vaizdo įrašas padarytas gruodžio 3 dieną, skaitė iš anksto parašytą tekstą.

Pastarąjį kartą pora buvo nufilmuota rugpjūtį, tačiau tąsyk jie pasirodė be savo atžalų. Tame vaizdo įraše jiedu ragino savo šalių vyriausybes spausti Kabulą, kad būtų pakeista jo politika dėl egzekucijų, vykdomų sulaikytiems sukilėliams.

Gegužės pradžioje Kabule buvo pakarti šeši su Talibanu susiję kaliniai. Tai buvo pirmoji egzekucijų virtinė, Kabului pradėjus vykdyti naują griežto kurso politiką kovotojų atžvilgiu.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas, su kuriuo susisiekė naujienų agentūra AFP, atsisakė komentuoti naujausią vaizdo įrašą. Jo kol kas nekomentavo nei JAV Valstybės departamentas, nei Afganistano vyriausybė.

Kiek anksčiau šiais metais Pensilvanijoje gyvenantys C.Coleman tėvai Jamesas ir Lyn Coleman paskelbė kreipimąsi į Talibaną, prašydami paleisti porą ir du mažamečius jų vaikus.

C.Coleman tėvai savo dukrą paskutinį kartą matė 2012 metų liepą, kai ji su vyru išvyko į Afganistaną.

Colemanų šeima tinklapiui „Circa News“ sakė, kad lapkritį gavo laišką iš dukters, kuriame ji rašė, kad pagimdė antrą sūnų.

Pora taip pat buvo matoma vaizdo įraše, elektroniniu paštu atsiųstame C.Coleman tėvams 2013 metais. Tąkart jie prašė JAV vyriausybės ir savo šeimų išlaisvinti juos.

Įkaite laikomos moters tėvai paviešino tą vaizdo įrašą, kai buvo išvaduotas JAV armijos seržantas Bowe'as Bergdahlas, penkerius metus išbuvęs kovotojų nelaisvėje Afganistane. Jis buvo išmainytas į penkis Gvantanamo kalinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius