Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibanas tiesiogiai grasina Afganistano rinkimams

Talibanas sekmadienį pirmą kartą tiesiogiai pagrasino atakuoti Afganistano rinkimų apylinkes ir taip žlugdyti kitą savaitę įvyksiančius svarbius šalies rinkimus.
Talibai
Talibai / „Scanpix“ nuotr.

Toks grasinimas pareikštas lapeliuose, kurie buvo kabinami ir mėtomi kaimuose šalies pietuose. Jų autentiškumą patvirtino Talibano atstovas, kuris sakė, kad kovotojai rinkimų išvakarėse suintensyvins savo kruviną kampaniją.

17 mln. Afganistano rinkėjų ketvirtadienį antrą kartą per visą šalies istoriją rinks savo prezidentą, taip pat – 420 vietų tarybų narių 34 provincijose. Šį didžiulį darbą temdo nesaugumas ir logistinės problemos.

„Šiuo gerbiamieji gyventojai informuojami, jog jie neturi dalyvauti rinkimuose, kad netaptų mūsų operacijų aukomis, nes mes naudosime naują taktiką“, – sakoma vienuose lapeliuose, kurie buvo platinami Kandaharo mieste ir kuriuos matė AFP.

Tą laišką parašė mula Ghulamas Haidaras, kuris pristato partizanų operacijų vadu Kandahare. Jame sakoma, kad rinkėjai, kaip Afganistano vyriausybės ir užsienio pajėgų sąjungininkai, bus laikomi islamo priešais.

„Visi žmonės informuojami, kad neturi nuomoti savo turto balsavimo centrams, o jei kas taip padarys, net ir po rinkimų, gali susidurti su problemomis“, – perspėjama laiške.

Tie lapeliai yra pirmasis tiesioginis sukilėlių grasinimas atakuoti balsavimo vietas. Praėjusio mėnesio pabaigoje Talibanas liepė rinkėjams boikotuoti rinkimus ir prisidėti prie kovotojų šventajame kare Afganistanui „išvaduoti“.

Rinkimų pareigūnai sako, jog dėl nesaugumo rinkimų apylinkių skaičius, kuris, kaip iš pradžių planuota, turėjo būti beveik 7 tūkst., gali būti sumažintas 12 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius