-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibano išpuolis: atakuota karinė bazė ir mečetė, žuvo 16 žmonių

Talibanas penktadienį surengė išpuolį prieš vieną Pakistano karinę bazę šalia šiaurės vakarinio Pešavaro miesto, o kovotojams šturmuojant tame dideliame komplekse esančią mečetę žuvo 16 pasimelsti atėjusių žmonių.
Išpuolio Pakistane aukos
Išpuolio Pakistane aukos / „Scanpix“/AP nuotr.

Per ataką įsiplieskė kelias valandas trukęs susišaudymas su bazėje buvusiais pakistaniečiais kariais, per kurį žuvo karininkas ir du sargybiniai, nurodė pareigūnai. Pakistano pajėgos nurodė nukovusios 13 užpuolikų, bet kol kas neaišku, kiek jų dalyvavo puolime.

Ši ataka yra skaudus smūgis Pakistano kariuomenei, suintensyvinusiai operacijas prieš kovotojus po šiurpaus Talibano šturmo, surengto pernai gruodį vienoje Pešavaro mokykloje, per kurį žuvo apie 150 žmonių, daugiausiai vaikų.

Penktadienį užpuolikai pirmiausiai įsiveržė į apsaugos patalpas Badabero bazėje, kuri buvo įkurta 7-ame dešimtmetyje kaip oro pajėgų bazė, bet dabar daugiausiai naudojama kaip gyvenamasis kompleksas oro pajėgų pareigūnams ir karininkams iš Pešavaro, nurodė kariškiai.

Armijos atstovas generolas majoras Asimas Saleemas Bajwa sakė, kad saugumo pajėgos nukovė 13 užpuolikų. Pasak jo, ataka buvo greitai atremta, o „nukautų teroristų kūnai“ gulėjo ant žemės bazės teritorijoje.

Tačiau kol kas neaišku, kaip užpuolikai sugebėjo prasiveržti į mečetę, esančią sienomis apjuosto komplekso viduje, ir per pamaldas nukauti 16 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius