-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibano lyderis stiprina savo pozicijas

Talibano lyderis mula Akhtaras Mansouras, slopindamas nepaklusnumą ir eliminuodamas varžovus, sparčiai stiprina savo valdžią susiskaldžiusiame Afganistano sukilėlių judėjime, kuris ruošiasi „lemiamiems“ susirėmimams per artėjantį pavasarinį puolimą.
Mula Akhtaras Mansouras
Mula Akhtaras Mansouras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Mansouras buvo paskelbtas Talibano aukščiausiuoju lyderiu praėjusią vasarą – kai buvo pranešta apie šio judėjimo ilgamečio vadovo mulos Omaro mirtį. Tačiau daugelis įtakingų kovotojų vadų atsisakė prisiekti ištikimybę naujam vadovui, sakydami, kad jis suklastojo paskubomis organizuotą atrankos procesą.

Vidinių rietenų krečiamas Talibanas, bet vadovaujamas naujo karingo lyderio, pernai atsigavo ir iškovojo įspūdingų karinių pergalių, analitikai prognozuoja, kad šių metų puolimas, veikiausiai prasidėsiantis vėliau balandį, bus didesnio masto.

„Ruoškimės lemiamiems smūgiams priešui vien dėl Dievo, su tvirtu ryžtu ir pakilios dvasios“, – A.Mansouras sakė savo sekėjams neseniai Talibano tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Ruošdamasis šiai kampanijai, A.Mansouras stengėsi išnaikinti paskutinius nepaklusnumo židinius, papirkdamas maištingus vadus, smogdamas atskilusioms grupėms ir viliodamas aukštais postais nepatenkintuosius, sakė kovotojų šaltiniai.

Talibanas neseniai paskelbė, kad dviem itin įtakingiems A.Mansouro kritikams – mulai Abdul Mananui, velionio mulos Omaro broliui, ir jo sūnėnui mulai Mohammadui Yaqoubui – bus suteikti postai Kvetos Šuroje, Talibano vadovybės taryboje.

Praeitą savaitę kitas atkaklus kritikas – mula Qayumas Zakiras – prisiekė ištikimybę A.Mansourui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius