-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibano smogikas apsvaigino narkotikais ir nužudė 10 afganų policininkų

Afganistano pietuose apsimetėlis policininkas antradienį paryčiais apsvaigino narkotikais ir nušovė 10 savo bendradarbių, pranešė pareigūnai, o ši saviškio ataka prieš policiją buvo jau antroji per kiek ilgesnį negu savaitės laikotarpį.
Saugumo pajėgos Kabule
Saugumo pajėgos Kabule / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Talibano infiltruotas smogikas susirinko nužudytųjų ginklus ir pabėgo iš policijos posto Činarto rajone neramioje Uruzgano provincijoje, nurodė pareigūnai.

„Mūsų tyrimas rodo, kad šis policininkas bendradarbiavo su Talibanu – jis apsvaigino savo bendradarbius ir nužudė juos, kai jie buvo netekę sąmonės“, – naujienų agentūrai AFP sakė Uruzgano gubernatoriaus atstovas Dostas Mohammadas Nayabas.

Provincijos policijos vado pavaduotojas Rahimullah Khanas patvirtino šią informaciją ir sakė, kad pradėtos žudiko paieškos.

Tuo tarpu Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas pateikė kitokią šio incidento versiją, pareiškęs, kad devyni policininkai buvo nukauti, kai kovotojai užėmė policijos postą Činarte.

Vadinamosios saviškių atakos, kai afganai kariai arba policininkai nukreipia ginklus prieš bendradarbius arba tarptautinių pajėgų narius, yra tapusios didele problema per jau daug metų vykdomas bendras NATO operacijas su Afganistano pajėgomis.

Sausio 17 dieną Uruzgano provincijoje devyni afganai policininkai buvo nušauti keturių savo kolegų, kurie esą taip pat buvo infiltruoti Talibano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius