Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasijausti princese galima už 9 tūkst. litų

Įkvėpti artėjančių Kate Middleton pasaką primenančių vestuvių su Didžiosios Britanijos princu Williamu, vos aštuonerių metų sulaukusių mergaičių tėvai užrašo savo atžalas į „Princesės paruošimo“ pamokėles, kur jų dukros išmokomos, kaip turi egltis mažos princesės, rašo CNN.
Princas Williamas ir Kate Middleton
Princas Williamas ir Kate Middleton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Londone įsikūrusioje mokykloje mergaitės, kurių amžiaus vidurkis 8–11 metų, mokomos įvairių, princesei būtinų įgūdžių: kaip atlikti reveransą, kaip taisyklingai vaikščioti, joti ant žirgo bei elegantiškai gerti puodelį arbatos.

Šios mokyklos įkūrėja – amerikietė Jerramy Fine, kurią Didžiosios Britanijos karališkoji šeima sužavėjo kai ji buvo dar visai maža mergaitė. Moteris pati svajojo vieną dieną ištekėti už savo Žaviojo princo. J.Fine tėvai buvo tikri, kad jų dukra išaugs iš šio susižavėjimo karališkajai šeimai jausmo, tačiau taip niekada nenutiko.

Kolorade gimusi J.Fine nuo vaikystės skaitė įvairias knygas apie etiketą. Sulaukusi kiek per 20-ies metų moteris persikrausti į Didžiąją Britaniją. Šiandien ji gali pasigirti puikiai įvaldžiusi aukštesniajam Didžiosios Britanijos sluoksniui būdingas manieras.

Londone įsikūrusioje mokykloje mergaitės, kurių amžiaus vidurkis 8–11 metų, mokomos įvairių, princesei būtinų įgūdžių: kaip atlikti reveransą, kaip taisyklingai vaikščioti, joti ant žirgo bei elegantiškai gerti puodelį arbatos.J.Fine pažymi, kad „Princesės paruošimo“ mokykla ugdo mergaitėse princesėms būdingas savybes nepuoselėdamos vilties, kad visos jos vieną dieną taps tikromis princesėmis. Pasak moters, princese galima būti nepaisant to, ką veiki savo gyvenime. Minėtoje mokykloje mergaitės mokomos tokių savybių, kaip nesavanaudiškumas, filantropija ir nuolankumas. Čia pabrėžiama, kad šios savybės yra ne mažiau svarbios, nei reveranso išmokimas. „Princesės paruošimo“ mokyklėlėje kaip pavyzdys mergaitėms pateikiama žuvusioji princesė Diana, garsėjusi savo labdaringa veikla.

Pasak J.Fine, dažniausiai savo dukras į „Princesės paruošimo“ mokyklą užrašo amerikiečiai, tačiau mokykla sulaukia užklausų ir iš Australijos bei Honkongo. Tuo tarpu britų tėvų, J.Fine teigimu, ši mokykla nedomina. „Esame atviri britų šeimoms, tačiau nemanau, kad šios tautos žmonės suvokia karališkosios šeimos žavesį taip, kaip jį suvokia amerikiečiai“, – kalbėjo J.Fine.

„Be to, daug žmonių Didžiojoje Britanijoje mano, kad žmogus gimsta arba turėdamas geras manieras, arba jų neturėdamas“, – pridūrė J.Fine.

Savaitės mokyklėlė mergaitėms kainuoja per 4 tūkst. JAV dolerių (apie 9,5 tūkst. litų). Daugeliui tėvų ši suma atrodo pernelyg didelė. Visgi atsiranda nemažai tokių, kurie į šią mokyklėlę žiūri kaip į vieną sykį gyvenime egzistuojančią galimybę jų vaikams suprasti, ką iš tiesų reiškia būti princese, net jei tik savaitei.

Iš šią vasarą numatytų trijų savaičių pamokėlių, pasak J.Fine, dvi savaitės yra visiškai pilnai užpildytos.

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Michelle Gray, kurios dukra Josephine balandį dalyvavo popiečio etiketo pamokėlėje „Princesės paruošimo“ mokykloje, CNN sakė: „Manau, kad tai puiki galimybė, proga išmokti kai kurių etiketo manierų. Taip pat manau, kad viena iš svarbiausių šių pamokėlių dalių buvo galimybė vaikams suprasti, ką iš tiesų reiškia būti princese, t.y., kad tai nėra vien tik nuolatinis sėdėjimas, kol kiti žmonės aplink tave šokinėja. Kad buvimas princese susijęs su didžiule atsakomybe“.

Paklausta, kaip ji jaustųsi, jei jos dukra ištekėtų už princo, moteris atsakė: „Kuri motina dėl to nusiviltų? Tačiau niekada ištekėjimo už ko nors niekada neiškelsiu kaip tikslo“, – mintimis dalinosi M.Gray.

J.Fine teigia, kad „Princesės paruošimo“ mokyklos tikslas – suteikti mergaitėms patirtį, kurios ji pati visada troško būdama maža mergaitė. Moteris įsitikinusi, kad pasakų princesės gyvenimas yra nesibaigianti fantazija, apie kurią mažos mergaitės visada bus linkusios svajoti.

„Po 100 metų Barbės greičiausiai nebebus, tačiau esu tikra, kad Pelenė, Miegančioji Gražuolė ir panašios pasakos vis dar egzistuos“, – įsitikinusi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius