Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp Baltarusijos užsienio politikos prioritetinių krypčių A.Lukašenka mini ir Baltijos šalis

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka santykius su Ukraina, Lenkija, Baltijos šalimis ir Lotynų Amerika laiko užsienio politikos prioritetinėmis kryptimis.
Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka dalyvavo forume Belarus EXPO 2009.
Aleksandras Lukašenka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kasmečiame kreipimesi į šalies parlamentą ir Baltarusijos tautą A.Lukašenka taip pat pareiškė, kad strateginis oficialaus Minsko partneris taip pat yra Kinija.

Kalbėdamas apie santykius su Ukraina, Baltarusijos vadovas pabrėžė: „Jei mes kabėsime unisonu, mūsų nuomonę išgirstų ir Vakarai, ir Rytai.“

A.Lukašenka paragino nekritikuoti Baltarusijos, kuri savo užsienio politikoje akcentuoja bendradarbiavimą su kaimynėmis Lenkija ir Baltijos šalimis, taip pat stengiasi patekti į Lotynų Amerikos bei Afrikos rinkas.

Baltarusijos lyderis ragino „pažvelgti ir į Japoniją – tai labai galinga šalis, tam tikrose srityse mes su ja bendradarbiaujame, tačiau santykius reikia plėsti“.

A.Lukašenka atkreipė dėmesį į unikalią Baltarusijos padėtį tarptautinėje arenoje. „Baltarusija – vienintelė civilizuoto pasaulio šalis, kuri nešoka pagal kitų dūdelę ir nepuolė svetimiesiems po kojomis. Tai tyra ir skaisti šalis“, – pabrėžė Baltarusijos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius