-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp Donecke įkaitais paimtų ESBO stebėtojų – vienas estas

Ukrainoje nuo pirmadienio vakaro netoli Donecko įkaitais laikomi keli Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai, tarp kurių yra ir vienas estas, pranešė Estijos užsienio reikalų ministerija.
Prorusiški teroristai Donecke
Prorusiški teroristai Donecke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„ESBO tiria aplinkybes. Įvykius seka Estijos diplomatai ESBO, ambasadoje Kijeve ir Užsienio reikalų ministerijoje (Taline), kuri palaiko nuolatinį ryšį su ESBO atstovais“, – nurodė Estijos URM.

„ESBO stebėtojai turi būti paleisti nedelsiant, ir jiems netrukdoma vykdyti savo pareigas“, – sakė Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas.

ESBO misijos Ukrainoje vadovas Michaelis Bociurkiwas sakė naujienų agentūrai STT, kad ryšys su stebėtojais nutrūko pirmadienį vakare.

„Komanda vykdė įprastinį patruliavimą į rytus nuo Donecko, kai su ja nutrūko ryšys. Iki dabar su ja susisiekti nepavyksta“, – sakoma ESBO pranešime.

Pasak BBC šaltinio, tarp įkaitų dar yra turkas, danas ir šveicaras.

Gegužės pradžioje prorusiškieji maištininkai Ukrainos rytuose paleido septynis ESBO stebėtojus, kuriuos laikė įkaitais aštuonias paras.

ESBO, kurios veikloje dalyvauja 57 valstybės ir kuri stengiasi skatinti demokratiją bei užbėgti už akių konfliktams, kovo mėnesį vieningai nusprendė į Ukrainą pasiųsti civilius stebėtojus, kurie padėtų numalšinti krizę, nors kol kas tai daryti ne itin sekasi.

Misijoje dalyvauja 282 asmenys, tarp kurių yra 198 civiliai tarptautiniai stebėtojai iš 41 ESBO šalies, nurodoma Vienoje būstinę turinčios organizacijos tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius