-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp Maskvos ir Londono vis dar yra rimtų nesutarimų, sako britų užsienio reikalų sekretorius

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague, atvykęs su retu vizitu į Rusiją, trečiadienį sakė, kad Maskvos ir Londono santykius vis dar kartina „rimti nesutarimai“.
Williamas Hague'as (kairėje) ir Sergejus Lavrovas
Williamas Hague (kairėje) ir Sergejus Lavrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turime rimtų nesutarimų ir jų nevengiame aptarti“, – sakė britų diplomatijos vadovas žurnalistams po derybų su Rusijos užsienio reikalų ministru S.Lavrovu.

Kai Didžiojoje Britanijoje į valdžią atėjo konservatorių ir liberalų demokratų koalicija, Maskva ir Londonas pareiškė pasiryžimą „perkrauti“ pašlijusius dvišalius santykius.

Tačiau pastangoms pagerinti ryšius trukdo ilgai trunkantis rimtas ginčas dėl Kremliaus kritiko nužudymo Londone 2006 metais, kuris smarkiai prisidėjo prie dvišalių santykių krizės.

Rusija ne kartą griežtai atmetė Didžiosios Britanijos raginimus išduoti Valstybės Dūmos deputatą Andrejų Lugovojų, kuris yra pagrindinis įtariamasis dėl buvusio Rusijos federalinės saugumo tarnybos karininko Aleksandro Litvinenkos nužudymo 2006-aisiais, tačiau Londonas toliau laikosi savo reikalavimo.

Ir W.Hague, ir S.Lavrovas pripažino per susitikimą kalbėję apie A.Litvinenkos nužudymo bylą, tačiau leido suprasti, kad persilaužimo šiuo klausimu kol kas tikėtis neverta.

„Mes pripažįstame, kad nesutarimų išlieka, – sakė britų užsienio reikalų sekretorius. – Šiandien esame čia ne tam, kad paskelbtume apie kokius nors pozicijos (dėl A.Litvinenkos nužudymo bylos) pasikeitimus.“

Kiek anksčiau trečiadienį W.Hague savo rezidencijoje Pamaskvio Gorkų rezidencijoje priėmė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

Britų užsienio reikalų sekretorius Rusijos vadovui perdavė Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Davido Camerono „geriausius linkėjimus“.

W.Hague pirmtako leiboristo Davido Milibando apsilankymas Maskvoje 2009 metų lapkritį buvo pirmasis britų užsienio reikalų sekretoriaus vizitas į Rusiją po penkerių metų pertraukos. Tačiau D.Milibandui nebuvo suteikta galimybė susitikti su D.Medvedevu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius