Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 25 /14:39

Tarp Pietų Korėjos ir Japonijos nuskendo laivas, du žmonės žuvo, 9 dingo be žinios

Patvirtinta, kad du laivo įgulos nariai žuvo, o dar devyni dingo be žinios, kai jų prekinis laivas trečiadienį nuskendo audringuose vandenyse tarp Japonijos ir Pietų Korėjos, pranešė japonų pareigūnai.
Tebeieškoma nuskendusio laivo įgulos
Tebeieškoma nuskendusio laivo įgulos / „AP“/„Scanpix“

Pietų Korėjos ir Japonijos pakrančių apsaugos laivai ir lėktuvai, taip pat privatus laivas surado 13 iš 22 laive „Jin Tian“ buvusių žmonių, sakė Japonijos pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnas.

Tačiau Japonijos medicinos institucijos vėliau patvirtino, kad du iš ištrauktų žmonių yra mirę, naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.

Laivo įgula buvo iš Kinijos ir Mianmaro, tačiau tiksli žuvusiųjų, išgelbėtųjų ir dingusiųjų tapatybė lieka neaiški, sakė jis.

„Mūsų laivai liks vietoje ir tęs paieškos operaciją visą naktį“, – pridūrė jis.

Laivas „Jin Tian“ vėlų antradienio vakarą pasiuntė nelaimės signalą iš vietos, esančios maždaug už 110 km į vakarus nuo atokių ir negyvenamų Dandžio salų Japonijos pietvakariuose.

Paieškos operacijoje dalyvavo daug Japonijos pakrančių apsaugos ir karinių pajėgų laivų ir orlaivių, taip pat Pietų Korėjos pakrančių apsauga ir privatus laivas.

Laivo kapitonas palydoviniu telefonu Pietų Korėjos pakrančių apsaugos pareigūnams pranešė, kad jis ir įgula ankstyvą trečiadienio rytą paliks skęstantį laivą, pranešė Čedžu pakrančių apsaugos tarnyba.

Po to ryšys su įgula nutrūko.

Nelaimė įvyko tuo metu, kai daugelį Azijos šalių užklupo šaltis, o kai kuriose Japonijos salose, esančiose arčiausiai gelbėjimo operacijos vietos, dienos temperatūra siekė vos tris laipsnius Celsijaus.

6 551 t laivas „Jin Tian“ yra registruotas Honkonge, pranešė Japonijos pakrančių apsaugos tarnyba.

2020 metais prie pietvakarių Japonijos nuskendo krovininis laivas su 43 įgulos nariais ir 6 000 galvijų, patekęs į taifūną. Du įgulos nariai išgyveno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius