-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 11 /2013 10 12

Tarp Sicilijos ir Tuniso nuskendo migrantų laivas, iš 250 žmonių žuvo 50

Viduržemio jūroje tarp Sicilijos ir Tuniso apvirto migrantus gabenęs laivas, daugiau nei 200 žmonių atsidūrė vandenyje, pranešė penktadienį Italijos karo laivyno atstovas. Skaičiuojama daugiau nei 50 žuvusių.
Sicilija
Sicilija / „Scanpix“ nuotr.

Skęstantį laivą penktadienio vakarą pastebėjo Maltos karinis oro patrulis ir iškart informavo kolegas Italijoje. Laivas apvirto maždaug 120 km nuo Italijos Lampedūzos salos.

Papildyta 0.55 val. CNN duomenimis Maltos ir Italijos kariškiams pavyko išgelbėti 206 iš 250 nelegalų. Tačiau šie duomenys nėra galutiniai.

VIDEO: Antra katastrofa netoli Lampedūzos

Papildyta 0.05 val. Italijos naujienų agentūra ANSA praneša, kad tarp 50 žuvusių yra ir nemaža dalis vaikų. Išgelbėta apie 100 iš likusių gyvų 200 pabėgėlių. Išgelbėti migrantai pergabenami į Lampedūzos salą. Anot CNN reporterių, pabėgėliai neturi dokumentų, todėl kol kas sunku nustatyti, iš kokio Šiaurės Afrikos uosto jie atplaukė.

Papildyta 22.32 val. Tragedija įvyko 17 val. 15 min. vietos laiku, kai laive esantys emigrantai apimti panikos visi supuolė į vieną laivo pusę. Laivui  pakrypus į vieną pusę, žmonės iškrito pro bortą. Jūra audringa, vėjas stiprus, todėl gelbėtojams sunku pasiekti nelaimėlius.

Salą nuo Šiaurės Afrikos skiria 290 km, todėl ji dažnai tampa nelegalių migrantų tikslu.

„Nuo sausio mėn. pradžios į Italiją pateko apie 33 tūkst. nelegalių migrantų iš Afrikos, iš jų 13 tūkst. yra Lampedūzos saloje, kuri yra viena arčiausiai Afrikos esančių Europos Sąjungos sienų“, – teigė Italijos vidaus reikalų ministras Filippo Bubbico.

Nuo sausio mėn. pradžios į Italiją pateko apie 33 tūkst. nelegalių migrantų iš Afrikos.

Papildyta 21.15 val. CNN duomenimis už borto dėl savo gyvybės kovoja apie 250 žmonių. 50 jau išgelbėta.

Nelaimės vietoje skraido sraigtasparniai, jų pilotai praneša pastebėję apie 12 kūnų be gyvybės ženklų.

Papildyta 21.47 val. „La Repubbica“ praneša, kad pavyko išgelbėti apie 190 nuskendusio migrantų laivo keleivių. Juos sraigtasparniais ar tiesiog numesdami gelbėjimosi plaustus išgelbėjo Italijos ir Maltos kariškiai.

Antras emigrantų laivas prie Lampedūzos

Prieš savaitę netoli Italijos salos Lampedūzos nuskendo daugiau kaip 300 žmonių, bėgusių iš Eritrėjos ir Somalio, kai jų laive kilus gaisrui, apimtiems panikos žmonėms puolus prie vieno borto, laivas apvirto ir nuskendo.

Po prieš savaitę prie Lampedūzos salos įvykusios tragedijos, Europos Komisijos pirmininkas J.M. Barroso kalbėjo, kad „problema liečianti vieną iš Europos Sąjungos šalių, yra problema visoms narėms, todėl turime imtis priemonių”. ES buvo nutarta skirti daugiau lėšų sustiprinti patruliavimui Viduržemio jūroje, kad būtų užkirstas kelias tokiems nelaimingiems atsitikimams.

Plačiau apie įvykį skaitykite italų kalba portale „La Repubblica“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius