Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp tų, kurių gyvenimo styga nutrūko lapkričio 21-ąją, – už lietuvio ištekėjusi nėščia moteris

Latvijos socialiniuose tinkluose prisimenami tie, kurių gyvybė užgeso per tragišką nelaimę Rygos Zuolitūdės rajone lapkričio 21-ąją, ir reiškiama užuojauta netekusiems draugų, giminaičių bei kolegų.
Tragedija Rygoje
Tragedija Rygoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo portalas Kasjauns.lv, šalia sugriuvusios parduotuvės „Maxima“ yra privatus vaikų darželis ir mokykla „Eureka“, kurioje šiomis dienomis – gedulas. Po parduotuvės griuvėsiais žuvo dvi švietimo įstaigos darbuotojos – vaikų darželio auklėtoja Marina Hitruka (1964 g.) ir mokyklos virtuvės darbuotoja Svetlana Kirilova (1964 g.).

Tarp tragedijos aukų ir šeimos gydytoja Leonija Apsite (1958 g.). „Ji elgdavosi su pacientais lyg mama. Dabar likome be nuoširdžios, linksmos šeimos gydytojos. Tesiilsi ji ramybėje“, – taip apie ją atsiliepė pacientai viename vietos socialinių tinklų.

Anapilin išėjo Elga Gruzdė (1988 g.), neseniai ištekėjusi už lietuvio, „Airbaltic“ piloto Gintaro.

14-os metų berniukas akimirksniu prarado abu tėvus – Rygos oro uoste dirbusius Michailą (1959 g.) ir Eleną Jasipenkas (1960 g.). Nelaimė nusinešė ir verslininko Davido Indreksono (1979 g.), kuris savo verslą Liepojoje įkūrė vos prieš dvejus metus, gyvybę.

Jauniausia tragedijos auka – 23-ejų talentinga ir perspektyvi menininkė Daina Skadmanė (1990 g.), parduotuvėje buvusi kartu su tėvu Janiu Skadmaniu (1955 g.), kuris irgi žuvo. „Galiu pasakyti tik tiek, kad visa mano šeima jaučia skausmą, sielvartą ir pyktį. Su pastaruoju kovoja tikriausiai kiekviena šeima, netekusi artimųjų. Mes visi sukrėsti ir tikimės, kad mūsų artimuosius dabar laimina Dievas“, – kalbėjo Marcis Lioras Skadmanis, kuris per tragediją neteko tėvo ir 23-ejų sesers. Janis Skadmanis daugiau kaip 15 metų dirbo Latvijos vidaus reikalų ministerijoje. O Daina buvo talentinga menininkė, Latvijos menų akademijos studentė.

Tarp žuvusiųjų yra ir statybininkas iš Bauskės Erikas Černonokas (1958 g.), anksčiau prisidėjęs prie Bauskės cerkvės atstatymo. Šių metų rugpjūtį savo socialinio tinklo Draugiem.lv paskyroje vyras, tarsi nujausdamas, kad įvyks nelaimė, paskelbė atitinkamą įrašą: „Dievuli! Tu toks didelis ir geras!/ Tavo rankos tokios ilgos ir stiprios/ Vieną sykį tu ištiesi per debesis,/Visus paliesdamas savo jėga.“

Vos dvejų metukų mažylis neteko motinos Violetos Pinikės (1977 g.). Iki tragedijos moteris slaugė savo krikštamotę. Per skaudžią nelaimę užgeso ir europarlamentaro Aleksandro Mirskos padėjėjo ir ekonomisto Andrejaus Burvio (1970 g.) gyvybė.

Anapilin išėjo Elga Gruzdė (1988 g.), neseniai ištekėjusi už lietuvio, „Airbaltic“ lakūno Gintaro. Moteris turėjo ambicingų ateities planų, dirbo stiuardese. Grįžtančios Elgos prie užkardos visą naktį laukė jos motina, tačiau jau nesulaukė. Elga laukėsi kūdikio...

Gelbėdami kitų gyvybes savąsias paaukojo trys gelbėtojai. Tarp jų – VUGD brigados vadas Vilnis Šteinitis (1977 g.), kuris prieš penkerius metus pasakodamas, kodėl tapo ugniagesiu, laikraščiui „Diena“ buvo sakęs: „Pabandžiau ir man labai patiko šis darbas.“ Už puikų darbą jis buvo dešimt kartų apdovanotas. Per antrąją griūtį žuvo vyr. leitenantas Edgaras Reinfeldsas (1988 g.). Jis už darbą buvo apdovanotas vieną kartą. Gelbėdamas kitus žuvo ir Sergejus Ižikas (1969 g.), kuris keturis kartus apdovanotas už išgelbėtas žmonių gyvybes.

Tarp nuolaužų palaidoti ir keturi parduotuvės „Maxima“ darbuotojai. Vienas jų – parduotuvės vadybininkas Petrunina Aldis (1977 g.) – dviejų vaikų tėvas, mylintis vyras. 

Kaip jau buvo skelbta, tarp žuvusiųjų – trys užsienio piliečiai – armėnė Grigorian Naira  (1974 g.) ir Rusijos piliečiai – Jurijus Aksjutinas (1946 g.) ir Rita Zhilinauska (g. 1971 g.), turėjusi leidimą gyventi Latvijoje.

Visą per parduotuvės „Maxima“ griūtį žuvusiųjų sąrašą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius