-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp Vladimiro Putino draugų – buvę Europos prezidentai, esami premjerai ir žurnalistai

2014 m. gruodį Rusijos programišiai „Šaltai Boltai“ paviešino krūvą asmeninių elektroninių laiškų, kuriuos jie perėmė iš Georgijaus Gavrišo – artimo Kremliaus ideologo Aleksandro Dugino draugo. Jie rodo artimus ką tik Graikijoje rinkimus laimėjusios partijos „Syriza“ ir A.Dugino ryšius, taip pat atskleidžia platų rusų draugų tinklą Europoje, rašo news.softpedia.com.
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prorusiškai nusiteikusius asmenis Europoje verbavo 40 metų multimilijonierius Konstantinas Malofejevas. Jo sąraše buvo pažymėti „taikiniai“ – žmonės, kurie turėjo tapti Rusijos draugais, ir tie, kurie jau tokiais buvo.

Sąraše yra asmenų iš Rumunijos, Lenkijos, Turkijos, Vengrijos, Argentinos, Prancūzijos, Kroatijos, Slovakijos, Serbijos, Graikijos, Italijos, Vokietijos, Čilės, Malaizijos ir Libano.

Savo valstybėse minimi asmenys užima svarbias pareigas, todėl turi įtakos. Jie buvo susitikę arba su pačiu A.Duginu, arba jo atstovais. Dažnai tai yra politikai (buvę premjerai ir prezidentai), žurnalistai, mokslininkai, profesoriai, filosofai, vyriausybės darbuotojai ir netgi kunigai.

Sąraše yra buvęs Rumunijos prezidentas Ionas Iliescu, buvęs Turkijos prezidentas Suleymanas Demirelis, buvęs Lenkijos švietimo ministras  Romanas Giertychas, Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, Slovakijos premjeras Robertas Fico, buvęs Serbijos prezidentas Vojislavas Kostunica, italų žurnalistas Massimo Fini, Italijos geopolitikos ir taikomųjų mokslų instituto prezidentas Tiberio Gratsiani, vokiečių žurnalistas Jurgenas Elsasseris ir prieš globalizaciją pasisakantis vokiečių tinklaraštininkas Felixas Allemandas. 

Sąrašas pakankamai ilgas, ir jo pabaigoje užsimenama, kad panašios galimybės žmonių verbavimui yra sudarytos ir JAV, Brazilijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Irane, Indijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Belgijoje, Šveicarijoje, Anglijoje, Bulgarijoje ir Kanadoje.

15min.lt jau rašė, kad „Laisvosios Europos“ radijo žurnalistas Robertas Coalsonas atskleidė Graikijos „Syriza“ partijos ryšius su Aleksandru Duginu.

Graikijos radikalios kairės partijos „Syriza“ įtaka Europos Sąjungos (ES) užsienio politikai gali būti pražūtinga – savo simpatijų Kremliui neslepianti partija gali suardyti ES vienybę dėl sankcijų Rusijai. Dar daugiau – gauti asmeniniai elektroniniai laiškai rodo, kad „Syriza“ yra itin artima Vladimiro Putino ideologui Aleksandrui Duginui ir rusų oligarchui K.Malofejevui, kuris, manoma, finansuoja didžiąją dalį teroristų Rytų Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius