-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautiniai tyrėjai nagrinės Rusijos pateiktą informaciją apie lėktuvo MH17 numušimą

Nyderlandų vadovaujama Jungtinė tyrėjų komanda (JIT) pirmadienį iš Rusijos gynybos ministerijos gavo naujos medžiagos, susijusios su reiso MH17 Malaizijos lėktuvo numušimu virš Rytų Ukrainos.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„JIT jau kreipėsi į Rusijos Federaciją su prašymu pateikti aktualios informacijos“, – sakoma tarptautinės tyrėjų komandos išplatintame pareiškime.

Dokumente pažymima, jog „2018-ųjų gegužę JIT specialiai užklausė informacijos apie numerius, rastus ant kelių aptiktų raketos dalių“.

„JIT kruopščiai ištirs šiandien pateiktą medžiagą kai tik Rusijos Federacija pateiks JIT atitinkamus dokumentus“, – priduriama pranešime.

Jame pažymima, kad „nuo tyrimo pradžios iki šiandienos JIT visada kruopščiai analizavo ir apdorojo Rusijos Federacijos teikiama informaciją“.

„Kaip pavyzdį galima nurodyti 2014-aiais per spaudos konferenciją pristatytus vaizdus, liudijančius apie numanomą naikintuvo buvimą netoli lainerio MH17“, – nurodoma pranešime.

Anksčiau pirmadienį aukšto rango Rusijos gynybos ministerijos pareigūnas Nikolajus Paršinas pareiškė, kad raketa BUK, kuria 2014-aisiais buvo numuštas Malaizijos oro bendrovės „Malaysia Airlines“ laineris, buvo 1986-aisiais pagaminta Pamaskvėje ir nugabenta į Ukrainą, iš kur daugiau nebegrįžo į Rusiją.

„Jungtinės tyrėjų grupės atstovai gali susipažinti su šiais dokumentais, jei panorės“, – per Maskvoje surengtą spaudos konferenciją sakė N. Paršinas.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs laineris „Boeing 777“ 2014 metų liepos 17 dieną sudužo netoli prorusiškų Rytų Ukrainos separatistų bastiono Donecko. Žuvo visi 298 lėktuve buvę žmonės, įskaitant daug olandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius