-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinio valiutos fondo vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas Niujorke areštuotas dėl seksualinės prievartos

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovą Dominique'ą Straussą-Kahną šeštadienį Niujorke sulaikė vietos policija. Jis įtariamas lytine prievarta prieš viešbučio „Sofitel“ kambarinę.
Dominique'as Straussas-Kahnas.
Dominique'as Straussas-Kahnas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis įvykis gresia virsti milžinišku skandalu, kuris gali turėti svarbių politinių pasekmių kaip vienai svarbiausių pasaulio finansinių organizacijų, taip ir Prancūzijai, D.Strausso-Kahno gimtinei, kurioje jis, kaip manoma, 2012 metais ketina dalyvauti prezidento rinkimuose.

Netoli Niujorko Taimso aikštės esančio prabangaus viešbučio „Sofitel“ 32 metų kambarinė pareigūnams teigė, kad šeštadienį maždaug 13 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku įėjo į D.Strausso-Kahno numerį, kur jis ją užpuolė. Pasak moters, jai buvo pasakyta išvalyti tą erdvų, 3 tūkst. dolerių nakčiai kainuojantį numerį, kuris esą jau buvo tuščias.

Kambarinė policijai tvirtino, kad D.Straussas-Kahnas nuogas išėjo iš vonios kambario, nusivijo ją koridoriumi ir įsitempė į miegamąjį, kur ėmė versti ją santykiauti.

Moteris ištrūko, bet tada D.Straussas-Kahnas įsitempė ją į vonią, kur privertė ją santykiauti oraliniu būdu ir bandė nuplėšti jai apatinius. Moteriai ir vėl pavyko ištrūkti – ji išbėgo iš numerio ir papasakojo kitiems viešbučio darbuotojams, kas atsitiko. Darbuotojai iškvietė policiją.

Policijos pareigūnai nukentėjusią kambarinę dėl nedidelių sužeidimų nuvežė į ligoninę, pranešė BNS.

Kai moteriai pavyko ištrūkti, D.Straussas-Kahnas skubiai susirinko daiktus ir išvyko į oro uostą. Pasak policijos TVF vadovas taip skubėjo, kad viešbučio kambaryje paliko savo mobilųjį telefoną ir kitus asmeninius daiktus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Sofitel“ viešbutis Niujorke
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Sofitel“ viešbutis Niujorke

Po kelių valandų D.Straussas-Kahnas buvo aptiktas ir sulaikytas tarptautiniame Johno F.Kennedy oro uoste, jau sėdintis kompanijos „Air France“ lėktuvo pirmos klasės salone. Lėktuvas po dešimties minučių turėjo pakilti skrydžiui į Paryžių.

Pasak P.Browno, policijos pareigūnai pamėgino apklausti D.Straussą-Kahną, tačiau šis atsisakė kalbėti, kol nepasisamdė advokato. Sekmadienio naktį Niujorko tyrėjai TVF vadovui pareiškė kaltinimus vertimu lytiškai santykiauti, pasikėsinimu išžaginti ir neteisėtu laisvės atėmimu, praneša „Reuters“.

TVF vadovo advokatas Benjaminas Brafmanas pareiškė, kad jo klientas atsisako prisipažinti esąs kaltas.

Per savo darbo laiką TVF 62 metų D.Straussas-Kahnas ne pirmą kartą įsipainioja į skandalingas istorijas su moterimis. 2008 metais jam teko viešai atsiprašinėti už „tarnybinį romaną“ su pavaldine iš Vengrijos Piroska Nagy.

Tada skandalą pavyko užgniaužti tvirtinant, neva viskas vyko abipusiu sutarimu, o piktnaudžiavimo tarnyba iš vadovo pusės nebuvo. Tuo tarpu P.Nagy pažįstami pasakojo, kad sunkiai pasotinamas D.Straussas-Kahnas iš pradžių vertė moterį su juo užsiimti seksu, o po to pasiekė, kad ji paliktų darbą TVF.

TVF vadovu D.Straussas-Kahnas dirba nuo 2007 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius