Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TATENA: Japonija daro pažangą dėl Fukušimos vandens išleidimo plano

Jungtinių Tautų atominės energetikos programų priežiūros agentūra penktadienį paskelbė, kad Japonija daro „reikšmingą pažangą“ dėl savo planų kitais metais išleisti iš Fukušimos atominės elektrinės apdorotą radioaktyvų vandenį.
Fukušimos atominė elektrinė
Fukušimos atominė elektrinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) komanda vasarį apsilankė elektrinėje, prieš 11 metų nuniokotoje katastrofinio cunamio, ir susitiko su jos operatorės „Tokyo Electric Power Company Holdings“ (TEPCO) bei Ekonomikos, prekybos ir pramonės ministerijos pareigūnais.

„Japonija padarė reikšmingą pažangą rengdamasi ir darbo grupė yra patenkinta, kad TEPCO ir... ministerija nustatė deramus kitus žingsnius vandens išleidimui... 2023 metais“, – sakė TATENA generalinis direktorius Rafaelis Grossi.

Japonija siekė TATENA pagalbos užtikrinant, kad išleidimas atitiktų tarptautinius saugumo standartus, ir nuraminant kaimynines šalis, griežtai kritikavusias minimą planą. R.Grossi sakė, kad agentūros ekspertai tęs darbą, kad komanda „galėtų pateikti savo išvadas iki išleidimo“.

Fukušimos elektrinės vanduo laikomas maždaug tūkstantyje talpyklų, bet turi būti pašalintas, kad būtų galima pastatyti objektus jos sustabdymui. Vėliau šiais metais šie rezervuarai, kuriuose telpa 1,37 mln. t vandens, turėtų užsipildyti.

2011 metais stiprus žemės drebėjimas ir pragaištingas cunamis sugriovė Fukušimos elektrinės aušinimo sistemas, todėl išsilydė trys reaktoriai ir pasklido didelis radiacijos kiekis. Į aplinką pateko daug vandens, po avarijos naudoto pažeistų reaktorių šerdims aušinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius