Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
2019 08 22 /2019 08 23

Po gyvybių pareikalavusios audros Tatruose lenkų pareigūnai ieško penkių dingusiųjų

Tatrų kalnuose, per kuriuos eina Lenkijos ir Slovakijos siena, išvakarėse netikėtai kilus smarkiai audrai su perkūnija, nusinešusiai penkias gyvybes, lenkų pareigūnai penktadienį ieško dar penkių dingusių žmonių.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešama, Lenkijos pusėje per staigią audrą Tatruose netoli Zakopanės žuvo du suaugusieji ir du vaikai. Tuo metu slovakų pareigūnai nurodė, kad jiems žinoma apie vieną šalies teritorijoje žuvusį čekų turistą. Dar per 150 žmonių buvo sužeisti.

Lenkijos kalnų gelbėjimo tarnybos vadovas Janas Krzysztofas nurodė, kad gelbėtojai Gevonto kalno papėdėse ieško penkių žmonių, po ketvirtadienio audros negrįžusių į vietą, kur jie buvo apsistoję.

„Tatruose buvo daug incidentų su žaibais“, – lenkų naujienų agentūrai PAP sakė Lenkijos kalnų gelbėjimo tarnybos vadovas Janas Krzysztofas.

„Daugiau kaip 100 žmonių sužeisti“, – sakė į netoliese nelaimės vietos įsikūrusį kalnų kurortą Zakopanę atvykęs Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis.

Daugiau kaip 150 žmonių dėl nudegimų, nubrozdinimų ir širdies problemų kreipėsi į Zakopanės ligoninę; 22 nukentėjusieji tebėra hospitalizuoti.

Pasak J.Krzysztofo, didelio masto gelbėjimo operacijoje dalyvavo penki sraigtasparniai. Pareigūno teigimu, jo komanda dar niekada nebuvo susidūrusi su tokia sudėtinga situacija.

Leidinys „Tygodnik Podhalanski“ citavo įvykio liudininkus kad audra staigiai prasidėjo apie 13 val. 30 min. vietos (14 val. 30 min. Lietuvos) laiku ir truko apie valandą. Pasak jų, žaibai trenkė keliose vietose, įskaitant kalnų užuoglaudą „Hala Kontratowa“, o ant Gevonto išlydis pataikė į metalinę grandinę, kurios tuo metu laikėsi apie 20 žmonių. Tarp jų buvo 13-metis, kurio atgaivinti nepavyko.

Gelbėtojų teigimu, žaibas trenkė į Gevonto viršukalnėje esantį didelį metalinį kryžių ir metalinę grandinę, esančią netoli viršūnės.

Gelbėtojai mano, kad tuo metu, kai kilo audra, ant Gevonto kalno buvo daug lankytojų, išvykusių ten anksčiau ketvirtadienį, kai dangus dar buvo giedras.

Žaibas taip pat trenkė į netoliese esantį kalnų masyvą, kur buvo sužalotas Portugalijos pilietis.

Kaip nurodo lenkų naujienų agentūra PAP, Gevonto viršukalnė, kurios aukštis – 1 894 metrai, yra daugiausiai turistų pritraukiantis kalnų objektas Zakopanės apylinkėse. Ji yra maždaug už 5 km į pietryčius nuo šio kalnų kurorto.

Ant Gevonto stūksantis 15 metrų aukščio plieninis kryžius per audras dažnai pritraukia žaibų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius